Connect with us

Egyéb

MOST ÉRKEZETT: Meghalt a nő aki 62 évesen adott életet ikreinek – mindössze 10 évet tölthettek együtt – nevelőszülőkhöz kerülnek az ikrek

Dr. Krasimira Dimitrova története kiemelkedik a modern orvostudomány és a személyes sorsok összefonódásának példájaként. Az ő esete nem csupán orvosi, hanem társadalmi és etikai viták tárgyává is vált. Dr. Dimitrova, aki pszichiáterként dolgozott, 62 éves korában döntött az in vitro megtermékenyítés mellett, aminek eredményeképpen 2010-ben ikreket szült. Ezzel ő lett Bulgária legidősebb anyja, ami világszerte figyelmet és vitát váltott ki.

Az ikrek születése és korai éveik

A  kislányok, Meri és Jacklin, koraszülöttekként jöttek a világra, súlyaik mindössze 900, illetve 500 gramm voltak. Sajnos Jacklin nem sokkal később agyvérzésben elhunyt, ami mély fájdalmat okozott az anyának és a családnak. Meri, a túlélő ikertestvér, az édesanyjával nőtt fel, a nő kerülte a nyilvánosságot, haláláról szóló híreket is csak most sikerült igazolnia a helyi sajtónak.

Az édesanya, és Meri

Az elmúlt években a szomszédok támogatták Krasimirát lánya nevelésében, az anya időnként úgy érezte, hogy az ereje elhagyja, ezért bízott a szomszédokban, amikor élelmiszert kellett vásárolnia. Ismerősei sokat vigyáztak Merire ist.

Az utolsó közös fotó.

“Nagyon könnyen elhatároztam magam. Csak gyereket akartam, és ez személyes döntés volt. Rendkívül boldog voltam, amikor megtudtam, hogy reális esélyem van a terhességre és a gyermekvállalásra” – mondta Dimitrova.

A kórházból való kiengedés pillanata

 

Dr. Dimitrova tragikus halála:

Dr. Dimitrova tavaly, 75 éves korában hirtelen elhunyt otthonában. Halála ismét felkavarta azokat a morális és etikai kérdéseket, amelyek az ikrek születésekor is megfogalmazódtak: vajon helyes-e ilyen késői életkorban gyermeket vállalni, különösen egyedülálló szülőként. A kislány nevelőszülőkhöz került, a napokban töltötte be a 14. életévét. Te mit gondolsz, felelőtlenség ilyen korban gyermeket vállalni, vagy mindenkinek jár a lehetőség a szülésre és az életre? 

 

A történet kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a világ legidősebb ikres anyja, aki 67 évesen szült az Egyesült Államokban, szintén három évvel a szülés után hunyt el, így hagyva magára gyermekeit.

Dr. Krasimira Dimitrova élete és tragédiája rávilágít arra, hogy a modern orvostudomány által nyújtott lehetőségek mellett számos etikai és társadalmi kérdés is felmerül. Története arra késztet bennünket, hogy elgondolkodjunk az emberi élet, a technológia és a morális döntések összetett viszonyrendszerén. Te mit gondolsz, felelőtlenség ilyen korban gyermeket vállalni, vagy mindenkinek jár a lehetőség a szülésre és az életre? 

Continue Reading

Ajanlo

To Top