Connect with us

Egyéb

Rendkívüli – friss hír jött a 13. havi nyugdíjról, hatalmas összeg lesz amit most bejelentettek!

Rendkívüli – friss hír jött a 13. havi nyugdíjról, hatalmas összeg lesz amit most bejelentettek!

Rendkívüli – friss hír jött a 13. havi nyugdíjról, hatalmas összeg lesz amit most bejelentettek!

Rendkívüli – friss hír jött a 13. havi nyugdíjról, hatalmas összeg lesz amit most bejelentettek! Január 1-jétől Magyarországon a nyugdíjak 6%-kal emelkednek a Nyelvtudományi Kutatóközpont által elfogadott rendelet alapján. Ezen kívül, 2024. februárjában bevezetésre kerül a 13. havi nyugdíj, amely további támogatást jelent a nyugdíjasok számára.

Most érkeztek a friss hírek >>

A 524/2023. (XII. 1.) Korm. rendelet értelmében a nyugdíjak és számos egyéb ellátás 2024. januárban 6 százalékkal emelkedik. Ez a döntés érinti a saját jogú nyugdíjakat, a szövetkezeti járadékokat, a hozzátartozói nyugdíjakat, a korhatár előtti ellátásokat, az egészségi állapot alapján megállapított ellátásokat, a művészellátásokat, a házastársi ellátásokat, valamint a politikai vagy kárpótlási okokból megállapított ellátásokat.

Az emelés feltétele, hogy az érintett nyugdíjat vagy egyéb ellátást 2024. január 1-jét megelőző időponttól kellett megállapítani, így legkésőbb a 2023. december 31-i kezdőnappal megállapított ellátás jogosít emelésre.

A kedvezményezettek köre széles: a saját jogú nyugdíjazottak, a nők kedvezményes nyugdíjban részesülők, a szövetkezeti járadékot kapók (mezőgazdasági szövetkezetek tagjai), valamint a hozzátartozói ellátásokban részesülők. A korhatár előtti ellátások és az egészségi állapot alapján megállapított ellátások is érintettek.

A művészellátásokban részt vevők is részesülnek az emelésből, míg a házastársi ellátásoknál bevezetik a házastársi pótlékot és a házastárs utáni jövedelempótlékot. Emellett a politikai vagy kárpótlási okokból megállapított ellátások, mint a polgármesterek közszolgálati járadéka vagy a nemzeti gondozási díj is növekedik.

Az emelés mellett a nyugdíjasok örömmel fogadják a 13. havi nyugdíj bevezetését is, ami további anyagi segítséget jelent majd számukra. Az intézkedések célja a nyugdíjasok életszínvonalának javítása és a méltó élet biztosítása a nyugdíjas korban.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top