Connect with us

Egyéb

Súlyos beteg anyukám betette a bankba a 10 millió forintját, amit örökölt. Most még mielőtt meghalna, ki akarta venni.. DE ezután jött a kegyetlen hidegzuhany.. Nem térek magamhoz! ILYEN létezik?

Néhány évvel ezelőtt édesanyám, aki már régóta súlyos betegséggel küzd, hozzájutott egy jelentős összegű örökséghez: 10 millió forintra rúgott. Mint a legtöbben tennénk, ő is úgy döntött, hogy a legbiztonságosabb helyen, egy bankban helyezi el a pénzét. Hiszen mi lehetne biztonságosabb, mint egy bank, ugye? Az elmúlt években azonban édesanyám egészségi állapota rohamosan romlott, és most, amikor a legnagyobb szükség lenne a pénzre, egy kegyetlen valósággal kellett szembenéznünk.

Amikor édesanyám a bankba érkezett, hogy kivegye a teljes összeget, egy váratlan és felháborító hírrel szembesült. A bankban közölték vele, hogy csupán 9 722 667 forintot vehet ki. Kiderült, hogy bár a pénz valamennyit kamatozott az elmúlt években, ez korántsem fedezi a kezelési költségeket, tranzakciós díjat, készpénzfelvételi díjat és a többi, addig ismeretlen díjat.

Ez a helyzet teljesen megdöbbentett minket. Hogyan lehet az, hogy a megtakarítás, amit az ember biztonságban tudott egy bankban, valójában csökken az idő múlásával? Ez az egész helyzet arra késztet, hogy feltegyem a kérdést: Vajon jobban jártunk volna, ha édesanyám egyszerűen a párnája alá rejti a pénzt, ahelyett, hogy a bankra bízza?

A ügyfeles hölgy elmondta, hogy “benne van a szerződésben”. Én úgy gondolom, hogyha elmondják édesanyámnak, hogy ez a pénz 7 év mulva kevesebb lesz mint most, akkor biztosan nem hagyta volna ott. Arra szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy MINDIG járjatok utána a dolgoknak, mert ami jól hangzik lehet nem is olyan jó, inkább fizessetek egy szakembernek minthogy így jártjatok. Köszönöm, ha megosszátok!

 

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top