Connect with us

Balesetek

Felrobbant egy dolgozókkal teli üzem – Két mentőhelikopterrel és több mentőgépkocsival vonultak ki a mentők! Több súlyos sérült is van…

Felrobbant egy dolgozókkal teli üzem Zircen

Robbanás történt egy zirci gyárban: hatan megsérültek, amikor detonáció történt a zirci ipari parkban.

A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság közösségi oldala szerint vélelmezhetően technológiai meghibásodás miatt történt robbanás. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor helyszíni mérései alapján veszélyes anyag nem került a levegőbe. A káresemény körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Kedd délután két mentőhelikopter érkezett Zircre, s a 82-es főút közelében szálltak le. A Veol.hu azt írja, a 82-es főúton túl, az ipari park közelében lakók egy hatalmas durranást hallottak, akkorát, hogy beleremegett a ház. A megyei lap úgy tudja, egy kazán robbant fel, amitől lerepült az épület teteje, ahol egy fém-újrahasznosító üzem működött. Többek közt hőkezeléssel távolítják el a festéket fémekről, és e munka közben történt meg a baj.

Két mentőhelikopter és több mentőgépkocsi is a helyszínre sietett, ahonnan két középkorú férfit súlyos-életveszélyes állapotban légi úton, további négy középkorú férfit könnyebb sérülésekkel, földi úton szállítottak a bajtársaink kórházba – közölte az Országos Mentőszolgálat.

A lap megkeresésére Villányi Balázs, a győri kórház orvosigazgatója elmondta, hogy a súlyosan megégett férfiakat légúti égési sérülések gyanúja miatt intubálták, azaz a légcsövükbe eszközt vezetve biztosították a légútjukat. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház intenzív osztályán látják el a sérülteket, akik állapota jelenleg súlyos, de stabil.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top