Connect with us

Időjárás

Extrém időjárás érkezik: Jövőhéten már 20 fok, és napsütés – Érkezik a melegfront!

Extrém időjárás érkezik: Jövőhéten már 20 fok, és napsütés – Érkezik a melegfront! Fagyok, és nagy melegek egy nap alatt!

Változékonyra fordul az időjárás a jövő héten: többször lesz hajnalban mínusz 10 foknál hidegebb, napközben pedig kicsivel fagypont felett lesz a hőmérséklet, de csütörtökön egy átmeneti melegedés miatt akár plusz 10-17 fok is lehet. Közben esőre, havas esőre is kell számítani – írja az MTI.

Hétfőn északon délig napos, míg délen erősen felhős, borult idő lesz, délután aztán északon is megnövekszik a felhőzet. Délen az eső mellett kezdetben havas eső, átmeneti ónos eső iis előfordulhat, majd ez délutántól egyre inkább havazásba vált. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

Kedden napos idő várható, bár délen havazhat is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 1, a csúcshőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű. A derült időben szerda hajnalja az előző éjszakainál is hidegebb lehett (mínusz 3 – mínusz 12 között), délután aztán 1-7 fok valószínű.

Csütörtöki hőhullám. Forrás: Időkép
photo_camera Csütörtöki hőhullám. Forrás: Időkép

Csütörtökön aztán hirtelen átmeneti melegedés várható, kora délutánra általában 10 és 17 fokig, de az északkeleti megyékben helyenként csak 5 fok köré melegszik fel a levegő. Közben erősen felhős, borult lesz az ég, a délnyugati szél is sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

Péntekre a nappali csúcs hőmérséklet az előrejelzés szerint visszaesik a normálisabb, nulla – pliusz 5 fok közötti tartományba, sőt többfelé havazhat is.

Continue Reading

Ajanlo

To Top