Connect with us

Pénzügy

Rosszul utalták az emelt nyugdíjakat? Itt a kalkulátor: pontosan ennyi pénz jár a magyar időseknek

Rosszul utalták az emelt nyugdíjakat? Itt a kalkulátor: pontosan ennyi pénz jár a magyar időseknek

A hivatalos nyugdíjfolyósítási dátumok szerint, melyeket a Magyar Államkincstár tett közzé még decemberben, ma utalják a nyugdíjakat azoknak a jogosultaknak, akik bankszámlára kérték az összeget. A januári nyugdíjnak 6 százalékkal magasabbnak kell lennie, mint a decemberinek, mert ekkora emelést állapított meg a magyar kormány 2024-re. De mekkora összeg is jár akkor pontosan? A Pénzcentrum nyugdíjemelés kalkulátorával könnyen kiszámolható az emelt nyugdíj összege.

A 2024. évi nyugdíjemelésről szóló hivatalos rendelet 2023. december 1-jén jelent meg a Magyar Közlönyben, eszerint 2024. januárban az éves nyugdíjemelés 6 százalékos lesz – aki bankszámlára kérte, annak ma utalják. (Aki postai úton kérte a kifizetést, a nyugdíjkifizetési naptárban megjelent dátum elérkeztével számíthat az emelt nyugdíj érkezésére.) A Pénzcentrum idén is elkészítette azt a nyugdíjemelés kalkulátort, amellyel könnyedén ki lehet számítani, hogy pontosan mennyivel emelkedik az idősek nyugdíja és számos egyéb járandóság 2024-ben, illetve hogy mekkora lesz a 13. havi nyugdíj februárban.

Fontos, hogy az emelésre csak az jogosult, aki 2023. december 31-ig nyugdíjjogosultságot szerzett. Akinek 2024-ben állapították meg a nyugdíjjogosultságát, az nem várhat emelést sem januárban, sem az év további részében, ha szükség lenne olyan korrekciókra 2024-ben is, mint az elmúlt években.

A Pénzcentrum 2024-es nyugdíjemelés kalkulátor használata

Ahhoz, hogy kiderüljön, pontosan mekkora összeg várható ebben a hónapban a 6 százalékos emelést követően, nincs más teendőnk, mint beírni a Pénzcentrum nyugdíjemelés kalkulátorába a 2023. december havi nyugdíj összegét és a Kalkuláció gombra kattintani: A kalkulátor ide kattinva érhető el! 

Continue Reading

Ajanlo

To Top