Connect with us
Három órát kabátban ülnek a diákok, hogy meglegyen a tanítási nap /illusztráció: Pixabay

Egyéb

Hazaküldték a magyar tanulókat, mert olyan hideg van a termekben: országszerte problémás az iskolák fűtése

Hazaküldték a magyar tanulókat, mert olyan hideg van a termekben: országszerte problémás az iskolák fűtése

Hazaküldték a tanulókat egy 800 fős gimnáziumból, mert nincs fűtés. Három órát viszont muszáj kibírniuk ahhoz, hogy tanítási napnak számítson.

“Éljen a magyar közoktatás! Most írt a lányom, hogy harmadik óra után hazamehetnek a suliból, mert nincs fűtés! (igaz most is kabátban ülnek, de 3 órát meg kell tartani, hogy tanítási nap legyen!) A kolesz már zárva van, a busz meg csak kettőkor indul, tehát fél 11 és 14 között a gyerek legyen valahol, mert az iskolában hideg van. Még szerencse, hogy apuka érte tud menni, és a másik 3 falubeli gyereket is hazahozza” – írta egy szülő a Szülői Hang nevű Facebook-csoportban.

Bár az iskola nevét az érintett szülő nem szerette volna megosztani a nyilvánossággal, mert mint mondta, az intézményt és az ott tanító tanárokat szeretik, és nem szeretné, ha az ügy “rajtuk csattanna” a tankerület helyett, annyi kiderült, hogy egy 800 fős intézményről és gimnazista diákokról van szó, tehát legalább nem kisgyerekeket “eresztenek szélnek” a tanítási idő közepén – írja az eduline.hu.

Ráadásul a tanítási idő alatt a pedagógus a felelős a tanítványokért! Mi van, ha valami történik a gyerekkel?

– osztotta meg az aggodalmait egy másik édesanya.

A felháborodott kommentekből pedig az is kiderült, hogy egyáltalán nem egyedi esetről van szó. Az egyik szülő szerint náluk ez decemberben fordult elő, akkor már reggel hazaküldték a diákok többségét, de arról “fogalma sincs, hogy az alsósokkal mit kezdtek”, egy másik hozzászóló pedig arról számolt be, hogy a fia kollégiumában és iskolájában mindössze 13 fok van.

“Állandóan betegek a gyerekek. A nevelők elintézik annyival, öltözzenek fel éjszakára is” – tette hozzá a kommentelő.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top