Connect with us

Pénzügy

ITT az újabb jó hír a nyugdíjasoknak – Ingyenessé válhat számukra a…

ITT az újabb jó hír a nyugdíjasoknak – Ingyenessé válhat számukra a..


Sok nyugdíjasra jellemző, hogy amin lehet, spórolnak. Nem véletlenül.

Egy átlagos ügyfél körülbelül havi 3500 forintot költ bankolásra, vagyis éves szinten nagyjából 42 ezer forintról beszélhetünk. A Bankmonitor most tippeket ad ahhoz, hogyan lehet a bankszámlán spórolni. Mi több, azt is elmondják, hogyan bankolhatnak ingyen a nyugdíjasok.

Léteznek ugyanis olyan ingyenes bankszámlák, amelyeknek nem csak havi díja nincs, hanem a bankkártya, az elektronikus utalás, a csoportos beszedés és az állandó átutalási megbízás is költségmentes, miközben már magáért a számlanyitásért is több tízezer forint jóváírást fizethet a bank. (Ez utóbbi annyit tesz, hogy ha valaki számlát nyit és teljesíti a megszabott feltételeket, az pénzt kap utólag a banktól)

A teljesen ingyenes bankszámlák mindegyikénél elvárás, hogy meghatározott összegű, rendszeres jóváírás érkezzen a számlára. Bankonként eltérő, hogy ennek az összegnek jövedelemnek kell lennie, vagy mindössze annyi az elvárás, hogy az adott összeg külső helyről érkezzen. Az öregségi nyugdíj mindkét esetben megfelelő lehet, amennyiben az összege eléri a megadott értékhatárt. Példákat is hoznak, melyik banknál mennyi jóváírás kell az ingyenességhez.

A példák alapján alapján a 192 625 forintos mediánnyugdíjjal és a 217 494 forintos átlagnyugdíjjal az ingyenes számlák közül a CIB ECO-t és az UniCredit Partner Aktív Csomagot lehet választani. A 2,4 millió nyugdíjas túlnyomó többsége számára egyébként elérhető valamelyik ingyenes bankszámla, ugyanis a KSH szerint 2023. januárban mindössze 100 ezer olyan nyugdíjas volt, akinek a járadéka nem érte el a 100 ezer forintot. Körülbelül 730 ezren voltak azok, akik 220 ezer forintot nagyobb öregségi nyugdíjból éltek, és 100 ezren 400 ezer forint feletti összeget kaptak.

Arra is kitérnek, milyen bankkártyák járnak az ingyenes csomagokhoz, illetve mikor milyen tranzakciók ingyenesek.

Forrás

forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top