Connect with us

Egyéb

76 millió forintot kap válása után a nő 25 éven át végzett házimunkáért – lavinát indíthat az ítélet, sorra perelhetnek az exfeleségek

76 millió forintot kap válása után a nő 25 éven át végzett házimunkáért

Fotó: voxnews.al

Egy spanyol bíróság elrendelte, hogy egy férfi 200 ezer eurót (nagyjából 76 millió forintot) fizessen volt feleségének a házimunkáért, amelyet ellentételezés nélkül végzett a házasságuk 25 évében.

A minimálbér alapján számították ki az összeget, és a bírónő úgy döntött, hogy a férfinak 204 624,86 eurót kell fizetnie. Az ex-párnak két közös lánya van, és az ítélet szerint a feleség a családi teendőkkel és háztartási munkával töltötte a napjait.

A feleség elmondta, hogy a férje kizárta őt az anyagiakból, és a vagyonelkülönítési rendszer miatt semmije sem maradt a házasságuk végén, miután hosszú éveken át a családjára összpontosított. A férjükkel kötött megállapodás nem engedte volna a feleségnek, hogy hozzáférjen a házasságuk során szerzett vagyonhoz. Valószínű, hogy a férj fellebbezni fog az ítélet ellen, aki a vagyon és az otthonuk felosztását tervezte a válásuk után.

 

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top