Connect with us

Pénzügy

ÚJ támogatás 55 év feletti nőknek! Állami támogatással segíti a kormány az 55 év feletti hölgyeket! További információk itt >>>

ÚJ támogatás 55 év feletti nőknek! Állami támogatással segíti a kormány az 55 év feletti hölgyeket! További információk itt >>>

ÚJDONSÁG! ÚJ támogatás 55 év feletti nőknek! Állami támogatással segíti a kormány az 55 év feletti hölgyeket!

További információk itt >>>

Fantasztikus támogatás 55 év feletti nőknek!

Állami támogatással segíti a kormány mostantól az 55 év feletti nők foglalkoztatását. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a kezdeményezés nem rossz, de nem jelent megoldást a korosztály munkanélküliségi problémáira. Az LMP pedig azt mondja: ezekben az esetekben a kormánynak inkább méltányosságot kellene gyakorolnia, és újraszabhatná a nyugdíjrendszert.
„Százötvenezer nő élt azzal a lehetőséggel, hogy 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonuljon” – mutatott rá Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Sok nő viszont nem tud élni ezzel a lehetőséggel, és azzal kell szembesülnie, hogy a nyugdíjkorhatárhoz közel már nem talál állást. Az ő foglalkoztatásukat segítené januártól a Nők 40+ program. A 60. életévüket betöltők jogosultak rá, illetve azok, akik elmúltak 55 évesek, és legalább 37 év szolgálati idővel rendelkeznek.

Az 55 év feletti nőket hozná helyzetbe a kormányzat:
„Többféle módon is támogatjuk a nők foglalkoztatását, az egyik az az intézkedésünk, amelynek révén 2+1 járulékkedvezményt kapnak azok a munkáltatók, akik gyesről, gyedről visszatérő kismamát foglalkoztatnak. Másrészről pedig nők és férfiak számára egyaránt a védett korban, a nyugdíj előtti években szintén hasonló járulékkedvezményt biztosítunk azért, hogy akik nyugdíj előtt állól foglalkoztatását elő tudjuk segíteni” – ismertette a kormányzat intézkedéseit Rétvári Bence.

A program lényege, hogy az állam legfeljebb nyolc hónapig megtéríti a munkabér és a ténylegesen kifizetett szociális hozzájárulási adó együttes összegét a munkáltatónak, ha az vállalja, hogy a munkavállalót négy hónapig továbbfoglalkoztatja.

„Attól, hogy az állam száz százalékban megtéríti a munkabért, illetve a hozzá tapadó járulékokat, még egyáltalán nem biztos, hogy a munkáltatónak – és országos kitekintetésben gondolkodjon – pont ilyen típusú munkaerőre van szükség. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy találkozni fog a hölgyek végzettsége és szakképzettsége a munkáltató igényeivel. Én úgy hiszem, hogy olyan nagy kapkodás munkáltatói oldalról nem lesz” – vélekedett Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke. Szerinte a kezdeményezés nem rossz, de nagyon szűk réteget érint, amellyel nem oldanak meg semmilyen problémát.

„A munkaerőpiac mostani állapotában, úgy gondolom, nem lehet elvárni ilyen idős emberektől, hogy újra munkába álljanak arra a pár hónapra, ami esetleg hiányzik ehhez a feltételrendszerhez. Úgy gondolom, hogy ilyen esetekben a kormánynak illendő lenne méltányosságot gyakorolni és azt mondani, hogy nem várja el sem a munkáltatótól, sem az érintettektől azt, hogy ezt a színjátékot játsszák, hogy néhány hónap kedvéért úgymond munkába állítsák ezeket az embereket” – fogalmazott Szél Bernadett, az LMP társelnöke.

A VOSZ főtitkára és az LMP társelnöke szerint sem ad ez a program választ arra a kérdésre, hogy mi lesz azzal a sok ezer 59-61 éves emberrel, aki nem találja meg a helyét a munkaerőpiacon. Szerintük inkább a nyugdíjrendszert kellene átgondolni. A statisztikai hivatal adatai szerint egyébként tavaly augusztus és október között 38 400 munkanélküli volt az 55 és 64 év közötti korosztályban.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top