Connect with us

Egyéb

Idén már nem lesz több tűzijáték? Törvényben akarják betiltani a szilveszteri tűzijátékot! Te is betiltanád a szilveszteri tűzijátékot?

Idén már nem lesz több tűzijáték? Törvényben akarják betiltani a szilveszteri tűzijátékot!Te is betiltanád a szilveszteri tűzijátékot?

Ön egyetértene a döntéssel, melynek értelmében többek között a tűzijáték közterületi használatra vonatkozó tilalom szilveszterkor is érvényben lenne?

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke módosítaná a lőfegyverekről és lőszerekről szóló törvényt , mert nem tartja elégségesnek a tűzijáték használatát szabályozó jelenlegi kormányrendeletet – szúrta ki a 24.hu. A politikus szerint a tűzijátékok kérdését a társadalmi jelentősége és az ütköző érdekek miatt törvényben kell szabályozni.

Schmuck javaslata teljesen nem tiltja be, de jelentősen korlátozza a magánszemélyek számára a tűzijáték felhasználását. A közterületi használatra vonatkozó tilalom szilveszterkor is érvényben lenne, és a pirotechnikus által felügyelt rendezvényi használat kivételével minden település belterületéről kitiltja a tűzijátékot, és aki ilyet szeretne használni, az kizárólag lakott területen kívül, magáningatlanon teheti meg.

A politikus úgy véli, meg kell szüntetni a szilveszteri tűzijátékozás jelenlegi gyakorlatát és a szigorítást balesetvédelmi, tűzvédelmi, környezet- és természetvédelmi, csend- és állatvédelmi szempontok alapján is indokoltnak tartja. A nagy többség ugyanis jelenleg sem használ ilyen pirotechnikai eszközöket, az egészséges környezethez való jog pedig mindenkit megillet.

Az állatvédelmi szempont is jelentős, hiszen minden, az utcán durrogtató honfitársunkra több olyan ember jut, aki eközben háziállatait próbálja sikertelenül megnyugtatni, de a hanghatás óriási megterhelést jelent a vadon élő állatokra is.

A tűzijáték nem elhanyagolható lég- és talajszennyezést is okoz. A tűzijátékozás miatt jelentősen megnő a levegő finompor és egyéb vegyi anyag (kén, nitrogén-oxid) szennyezettsége. A szennyezett levegő ingerli a légutakat, ami különösen a kisgyerekeket, az időseket és a krónikus betegségekben, főleg a tüdő és a szív- és érrendszer betegségeiben szenvedőket érinti

– írta javaslatában az LMP társelnöke. FOTÓ: K 2 PRESS

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/iden-mar-nem-lesz-tobb-tuzijatek-torvenyben#google_vignette

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top