Connect with us

Pénzügy

Hivatalos – jön az ingyen jogosítvány, bejelentették a dátumot! Így lehet kérni!

Hivatalos – jön az ingyen jogosítvány, bejelentették a dátumot

 

Hivatalos – jön az ingyen jogosítvány, bejelentették a dátumot!

Hivatalos – jön az ingyen jogosítvány, bejelentették a dátumot! – A jogosítványszerzéshez szükséges képzést ingyenessé tennék a 2024/2025-ös tanévtől a diákok számára. Egyelőre a részletszabályok kidolgozása történik.

Ősztől jöhet a középiskolások ingyenes jogosítványa, de a részletekről még mindig semmit sem lehet tudni.

Az ősszel induló tanévtől ingyenessé válhat a jogosítványszerzéshez szükséges képzés a középiskolákban és a szakképző intézményekben tanuló diákok számára. A részletszabályok kidolgozása folyamatban van – tudta meg az RTL az Igazságügyi Minisztériumtól.

A kormány 2023. augusztusában jelentette be, hogy a 2024/25-ös tanévtől ingyenessé tennék a B kategóriás jogosítvány szerzését a gimnáziumban és szakiskolában tanuló diákok számára.

Bár részleteket azóta sem közöltek a törvényjavaslattal kapcsolatban megerősítették: valóban úgy tervezik, hogy ősztől ingyenessé teszik a jogsit, ami körülbelül 300 ezer diáknak kedvezhet majd, hiszen a jogosítványszerzés költségei akár a félmillió forintot is elérhetik vagy meghaladhatják.

Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató szerint bár mindez nagyon jól hangzik, az ingyenes jogosítványszerzés bevételkiesést jelent az autósiskolák számára, mivel a belengetett tervezet miatt sokan kivárnak. Vidéken vannak olyan iskolák, ahová például januárban nem jelentkezett senki.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top