Connect with us

Egyéb

Brutális -20 fokos lehűlés, havazás éri el térségünket! Sarkvidéki hideg jön! Ekkor éri el az országot: jobb felkészülni!

Brutális -20 fokos lehűlés, havazás éri el térségünket! Sarkvidéki hideg jön: Itt a pontos dátum, ekkor éri el hazánkat

A hétvége közeledtével izgalmas időjárási változásokra számíthatunk, ahogy egy mediterrán ciklon érkezik, és megváltoztatja az enyhe időt.A sarki örvény gyengülése hatására fagyos légtömegek áramlanak be a kontinens belseje felé, és a változásokat már vasárnap érezhetjük.

A ciklon először szombaton érkezik, esőt és enyhe időt hozva magával. Azonban szombat éjszakától kezdve hideg légtömegek áramlanak be, és először az Alpokalján, majd vasárnap délutántól országszerte havazásra számíthatunk.

A változás mellett viharos erejű szél is kíséri majd az időjárási frontot. A ciklon mögött fagyos levegő éri el hazánkat, így az elkövetkező napokban hidegebb időre kell számítanunk.

A hó mennyisége és térbeli eloszlása még bizonytalan, de a meteorológiai szakemberek három hosszútávú modell alapján készítették el a várható hóvastagság térképét. Ezeken a térképeken látható, hogy mely területeken mennyi hóval számolhatunk a következő napokban. Emellett a hideg idővel járó legalacsonyabb hőmérsékletek is láthatók, hogy felkészülhessünk az előttünk álló időszakra.Fontos megjegyezni, hogy a meteorológiai előrejelzések mindig bizonytalanságokkal járnak, és az időjárási körülmények gyorsan változhatnak. Ezért érdemes figyelemmel kísérni az aktuális előrejelzéseket és időjárási híreket a hétvége előtt.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a január valóban téli időt hoz magával, és a hideg, hóval borított tájaknak örülhetünk a következő napokban.Azok, akik szeretik a téli sportokat vagy egyszerűen csak élvezik a hóesést, most érdemes előkészületeket tenniük, hogy kiélvezhessék a hétvégi hóesést és hideget.

Még pár nap enyheség, aztán jön a kemény tél! 

 CsütörtökVáltozóan felhős időre számíthatunk, elszórtan záporokkal. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.PéntekEgyre vastagabb fátyolfelhőzet lesz felettünk, estétől már kisebb eső is előfordul. A déli szél többfelé megélénkül. 11 fok körüli enyheség lesz.SzombatErősen felhős, vagy borult lesz az ég; és északon és nyugaton sokfelé, máshol szórványosan várható eső, zápor. Az északkeletire forduló szél megélénkül. 9 fok körüli maximumok lesznek.VasárnapBorult idő lesz sokfelé esővel, ami délutántól nyugat, északnyugat felől havazás vált fel. Sokfelé megerősödik az északi szél, megkezdődik a sarkvidéki eredetű hideg levegő bezúdulása. Reggel 6, délután már csak 1 fok valószínű.HétfőA hajnali havazások, hózáporok után ÉK felől csökken a felhőzet. Viharos lesz az északi szél. Reggel -5, délután 0 fok körül alakul mindössze a hőmérséklet, beköszönt a kemény tél! 

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/brutalis-20-fokos-lehules-havazas-eri/2

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top