Connect with us

Egyéb

Rendkívüli bejelentést tett az Orbán-kormány, ez januártól minden nyugdíjast érinteni fog! RENDKÍVÜLI BEJELENTÉSEK!

Végre jó híreket kaptak a magyar nyugdíjasok.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese Magyarország Kormánya Facebook-oldalán kedden reggel fontos bejelentést tett, amely minden magyar nyugdíjast érint. A videóban a miniszterhelyettes a jövő évi nyugdíjemeléssel kapcsolatban tájékoztatta az időseket.

“Nyugdíjemeléssel kezdődik az év, februárban pedig érkezik az emelt összegű 13. havi nyugdíj. A nyugdíjasok az új évben is számíthatnak a kormányra”

– írták a kormány Facebook-oldalára feltöltött videó mellé. Vitályos Eszter pedig úgy fogalmazott, hogy 6 százalékos nyugdíjemeléssel kezdődik a 2024-es év.

Kiemelte, a januári nyugdíjemeléssel átlagosan havi több mint 13 ezer forinttal lesz magasabb a nyugdíj a 2023 decemberi összegnél.

“Kemény év van mögöttünk. 2023-ban sokat tettünk a háború és a szankciók miatti magas infláció letöréséért. Az infláció mostanra csillapodott, és a nyugdíjasoknak novemberben kiegészítő nyugdíjemelést fizettünk, januárra visszamenőleg. A novemberi korrekcióval együtt ebben az évben 18,5 százalékos nyugdíjemelést kaptak a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők”

– hangsúlyozta, majd kiemelte, hogy a nyugdíjakat 2024-ben első alkalommal január 12-én utalják a bankszámlákra, illetve a postások a szokásos munkanapokon kézbesítik a nyugdíjakat az érintettek számára. “Az idősek tehát a nehezebb időkben is számíthatnak ránk” – mondta Vitályos Eszter.

Continue Reading

Ajanlo

To Top