Connect with us

Egyéb

ITT VAN A 70 ezer forint, AMI MINDEN magyar édesanyának JÁR! VÉGRE megszereztük A LETÖLTHETŐ KÉRELMET AZ IGÉNYLÉSHEZ! Itt a kérelem, CSAK BE KELL ADNI ÉS már utalják is a PÉNZED pár NAPON BELÜL!

ITT VAN A 70 ezer forint, AMI MINDEN magyar édesanyának JÁR! VÉGRE megszereztük A LETÖLTHETŐ KÉRELMET AZ IGÉNYLÉSHEZ! Itt a kérelem, CSAK BE KELL ADNI ÉS már utalják is a PÉNZED pár NAPON BELÜL!

65 EZER FORINT, AMI SZINTE MINDEN ÉDESANYÁNAK JÁR! – LETÖLTHETŐ KÉRELEM AZ IGÉNYLÉSHEZ! Itt van kik és milyen papírokkal igényelhetik a támogatást! NEM ADJÁK AUTOMATIKUSAN, DE ÉRDEMES IGÉNYELNI – itt van, amit minden édesanyának tudnia kell! ITT A LETÖLTHETŐ KÉRELEM AZ IGÉNYLÉSHEZ!

Figyelem ez a  kép csak illusztráció, a valódi kérelem a  cikk alján található, ott letölthető!

Az anyasági támogatás nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 225%-át. Négy alkalommal kell megjelenni a terhesgondozáson, és a szülés után fél éven belül be kell nyújtani az igényt a Kormányhivatalhoz.

A gyermekvállalás nem csak örömteli esemény, de tény, hogy számos anyagi vonzattal is jár. A szociális ellátórendszer azonban fel van készülve arra, hogy a kismamákat támogassa a szülést követő időszakban, s ennek egyik eleme az egyszeri anyasági támogatás. Nem csak az alanyi jogon járó gyermekgondozási segélyre, a két év munkaviszonyt megkövetelő terhességi-gyermekágyi segélyre, és a gyermekgondozási díjra érdemes tehát odafigyelni, hanem arra az egyszeri támogatásra is, melynek összege a mindenkor érvényben lévő öregségi nyugdíjminimum 225 %-a, vagyis 64 125 Forint lesz. Azok az édesanyák, akik ikergyermekeknek adtak életet, ennél magasabb összegre, az öregségi nyugdíj 300 %-ára, 85 500 Forintra számíthatnak gyermekenként.

A gyermek megszületése után a leghamarabb az anyasági támogatást utalják ki a kismamáknak. Amint az igényt benyújtja, nyolc napon belül a számlánkon van az összeg, illetve hozza a postás.

Lássuk most, hogy kik jogosultak egyszeri anyasági támogatásra! Jár tehát az összeg a szülést követő hat hónapon belül igényelve, ha:

A kismama minimum négy alkalommal megjelent terhesgondozáson a várandósság ideje alatt. Ez a szám koraszülés esetén minimum egy alkalom kell, hogy legyen.Igényelheti az örökbefogadó szülő, ha az örökbefogadás tényéről a szülést követő hat hónapon belül jogerősen döntés született.Jogosult a gyám, ha a gyermek hat hónapon belül gondozásába kerül a jogerős határozat szerint.Továbbá a halva született baba esetében is igényelhető az összeg.

Az előzőekkel összefüggésben tehát nem jár az egyszeri anyasági támogatás:

Annak a szülőnek,aki még a születést megelőzően a megfelelő jogi formában hozzájárult a születendő gyermek örökbefogadásához.Ha a gyermek gyámhatósági határozat alapján gyermekvédelmi gondoskodásban részesül.

Viszont abban az esetben, ha az örökbefogadást még a szülés után hat hónapon belül visszavonták, vagy az említett gyermekvédelmi gondoskodás megszűnik, és újra az édesanya gondoskodik a gyermekről, akkor igényelhető az egyszeri anyasági támogatás, természetesen csak az előírt hat hónapos intervallumon belül.

Az igénylés menete

Mivel szükséges hozzá a gyermek TAJ száma, ezért meg kell várni, míg azt kihozza a postás. Lakóhelytől függően, a születéstől számítva egy héten belül megérkezik. A városokban általában, mire a mama és a pici hazaérkezik a kórházból, másnapra már ott a TAJ kártyával a postás.

A lakóhely szerint illetékes Magyar Államkincstár megyei igazgatóságánál lehetséges igényelni a támogatást a Kérelem anyasági támogatás megállapítására című formanyomtatvánnyal, azonban a lakóhelyünkhöz legközelebb eső kormányablaknál a legegyszerűbb a benyújtása.

Megkeresheti az Önhöz legközelebb eső kormányablakot a kormanyablak.hu weboldalon.

Szükség lesz a következő dokumentumokra, igazolásokra:

Maga a kitöltött nyomtatvány (melyet a kormányablakban is tudnak adni,és helyben is kitölthető)Az édesanya személyazonosító igazolványa, lakcímnyilvántartó kártyája, adóazonosító kártyája, valamint TAJ kártyájaA gyermek/gyermekek születési anyakönyvi kivonatának másolata (ezért az apának be kell fáradnia az okmányirodába, abban az időpontban, mikor az anyakönyvezető megmondja)A gyermek/gyermekek TAJ-kártyája ( ezt a postás hozza ki a gyermek születését követő ár napon belül)A terhesgondozáson való részvételről orvosi igazolás (ezt a kórházban adják, mikor megszületik a baba, a zárójelentéssel együtt)

Rendkívül fontos, hogy az igénylésre a szülést követő hat hónapon belül van csak lehetőség! Minél hamarabb beadják a kérelmet, annál hamarabb megjön az anyasági támogatás.

A magyar népesség köztudottan fogy, éppen ezért a kormány kiemelt hangsúlyt fektet a családvédelmi támogatásokra, és azok összegének lehetőség szerinti emelésére. Sajnos a kormány nincs tisztában azzal, mennyi költséggel jár egy gyermek, valószínűleg nekik elegendő a 64 ezer forint. Nem csak a nyugdíjrendszer alakulása miatt fontos, hogy megálljon a népesség fogyása, hanem egyéb demográfiai folyamatok okánál fogva is, s mai gazdasági helyzetünkben ennek egyik lehetséges módja a gyermekvállalás kormányzati eszközökkel történő ösztönzése, azonban az anyasági támogatás nem ez az eszköz.Forrás: mixin.hu

Itt a letölthető kérelem!

 

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top