Connect with us

Egyéb

Ma hajnalban jött a hír – NEM JÁTÉK, azonnali ÁRVÍZ készültséget rendeltek el! Hatalmas víztömeg tart az ország felé!

Ma reggel jött a hír – NEM JÁTÉK, azonnali készültséget rendeltek el Budapesten

Budapesten elkezdődött az árvízi védekezés, ahol a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. bejelentése szerint a dunai vízszint emelkedése miatt szükségessé vált intézkedéseket hajtanak végre.

Az előrejelzések alapján a városvezetés és a szakemberek megkezdték a felkészülést a karácsonyi ünnepek idejére várható dunai vízszintemelkedésre.

A Fővárosi Csatornázási Művek munkatársai már ellenőrizték a főgyűjtőket és a csatornazsilipeket, és a vízszint emelkedésének megfelelően kilenc kritikus ponton bezárták azokat, hogy megvédjék a várost az esetleges elöntésektől.

A szakemberek hangsúlyozták, hogy a következő napokban további vízszintemelkedés várható a Dunán, ezért folyamatos figyelemmel kísérik a helyzet alakulását.

A Kastélypark utcai aluljáróban, valamint a Kossuth üdülőparton a III. kerületben már megkezdték egy-egy védvonali áttörés agyagos töltéssel történő lezárását. Ezek az intézkedések azokhoz a területekhez kapcsolódnak, amelyek az árvízi kockázatoknak különösen kitettek.

A zsilipek és átjárók lezárása a várostól mentesülést és a lakosság biztonságát szolgálja, megelőzve ezzel az esetleges károkat és veszteségeket.

A szakértők arra hívják fel a lakosság figyelmét, hogy tartsák szem előtt az illetékes hatóságok és rendvédelmi szervek kiadott figyelmeztetéseit, valamint tartsák be az esetleges evakuációs és árvízvédelmi intézkedéseket.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/ma-reggel-jott-a-hir-nem-jatek-azonnali-keszultseget-rendeltek-el-budapesten/

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top