Connect with us

Pénzügy

Figyelem diákok! Már csak 5 nap maradt leadni a papírokat! 80-250 ezer ösztöndíjat is kaphattok! Ne hagyjátok ki!

Figyelem diákok! Már csak 5 nap maradt leadni a papírokat! 80-250 ezer ösztöndíjat is kaphattok! Ne hagyjátok ki!

Jó hír azoknak, akik támogatást szeretnének az egyetemi tanulmányaik idejére: idén ősszel is lehet pályázni a felsőoktatási támogatások egyik legnépszerűbb ösztöndíjára, a Bursa Hungaricára.

Mennyi az összeg, amire pályázni lehet?

Az ösztöndíj két részből áll össze: az egyiket a hallgató lakhelye szerinti települési vagy megyei önkormányzat, a másik felét pedig az egyetem vagy főiskola biztosítja. A támogatás maximum három évig jár, összege havonta 5-25 ezer forint. Az átlagos támogatás 8-10ezer forint, tehát egy átlagos hallgató évi 80-100 ezret kaphat az aktív hallgatói évei után. A leginkább rászorulók akár 250 ezer forintot is kaphattnak.

Mi is az a Bursa Hungarica?

Olyan hátrányos helyzetű, rászoruló diákok kérhetik ezt a támogatást, akik nappali tagozatos, teljes idejű jogviszonnyal rendelkeznek, vagyis nem számít, hogy állami ösztöndíjas vagy önköltséges formában tanultok, illetve felsőoktatási szakképzésben tanulók is megpályázhatják. Olyan diákok is jelentkezhetnek, akik a következő tanévben szeretnék megkezdeni felsőfokú tanulmányaikat: ők csak azután kapják meg a támogatást, hogy bekerültek.

Hogyan kell pályázni?

A pályázatban igazolni kell a hátrányos szociális helyzetet (jövedelemigazolás, költségek), a veletek egy háztartásban élőkről is nyilatkozni kell. A pályázati lapot elektronikusan kell benyújtani egy erre szolgáló felületen, ahol egy regisztráció szükséges az első pályázáskor. Fontos, hogy csak a programhoz “csatlakozott önkormányzatokhoz” adható be pályázat, erről a regisztrációs felületen is, de az önkormányzatnál is tájékozódhattok.

Meddig kell leadni a pályázatot?

Ki kell töltenetek online a jelentkezési űrlapot, miután a rendszer rögzítette, le kell adnotok minden igazolással és csatolmánnyal a településetek önkormányzatán legkésőbb 2023. november 3-ig. Aki lemarad, az csak a következő kiírásban vehet részt.

A pályázat teljes felhívása ide kattintva olvasható! Nem érdemes kihagyni annak aki jogosult rá!

Continue Reading

Ajanlo

To Top