Connect with us

Egyéb

Bárkinél működik a legális benzintrükk: ezzel a módszerrel te is 317 forintos literáron tankolhatsz

Bárkinél működik a legális benzintrükk: ha belevágsz, te is 317 forintos literáron tankolhatsz

Itt a lehetőség, hogy a benzines autód ne legyen kiszolgáltatva a magas üzemanyagáraknak! Ezzel a praktikus trükkel, 317 forintért tankolhatsz, és egy év alatt több százezer forintot spórolhatsz.

Az elmúlt időszakban egyre népszerűbbé vált a benzines autók átalakítása. Sokan fedezték fel ezt az alternatív módszert, amely jelentős megtakarítást kínál az üzemanyagköltségeken…

Az elmúlt időszakban egyre népszerűbbé vált a benzines autók LPG-üzeműre történő átalakítása. A Penzcentrum.hu szerint nagyjából 22 ezer kilométer alatt megtérülhet az átalakítás költsége, mivel az autógáz ára jelentősen kedvezőbb a benzinnél, ráadásul a tervezett jövedéki adó emelés sem érinti az LPG-t.

Az LPG vonzereje

A holtankoljak.hu adatok szerint míg a benzin és dízel ára literenként 603,3, illetve 651,3 forint, addig az LPG csupán 317 forintba kerül. Bár az autógázzal történő üzemeltetés során valamivel többet fogyaszt az autó, még így is megéri az átállás. A tavalyi üzemanyaghiány és a benzinárstop bevezetésének kilátása tovább növelte az átalakítás iránti érdeklődést.

Mikor térülhet meg az átalakítás?

4 hengeres benzines autók esetében az átalakítás költsége 250-350 ezer forint között mozog. A költségek visszatérülése gyors, hiszen minél többet használjuk az olcsó üzemanyagot, annál hamarabb térül meg az átalakítás. Gyors számítások szerint egy átlagos magyar autós nagyjából egy év alatt, azaz 22 ezer kilométer alatt hozza vissza az átalakítás költségét.

Új LPG-s autók a piacon

Jelenleg csak a Dacia kínál gyárilag LPG-üzemű autókat Magyarországon, többek között a Sandero, Jogger és Duster modellekben. A gyártó által meghatározott listaáron túl az LPG-s változatok felára is megtérülhet a kedvező üzemanyag-áraknak köszönhetően.

CNG: az alternatív üzemanyag

A CNG, azaz sűrített földgáz, bár környezetkímélőbb és tiszta üzemanyag, jelenleg drágább a hagyományos üzemanyagoknál. Emellett a töltőállomás-infrastruktúra sem olyan fejlett Magyarországon. Ugyanakkor városi közlekedésben, például buszok esetében előnye a károsanyag-kibocsátás minimalizálása.

Összességében az LPG-üzemű autók egyre népszerűbbek a magyar autósok körében, köszönhetően a kedvező üzemanyag-áraknak és a gyors megtérülési időnek.

Continue Reading

Ajanlo

To Top