Connect with us

Egyéb

Sokkal gyorsabban hat a gyógyszer, ha így veszed be: Örök életedre hálás leszel ezért a trükkért

Amikor fáj valamink, arra vágyunk, hogy egy gyógyszer lenyelése után a lehető leggyorsabban elmúljon a kínzó érzés. Van egy trükk, amivel ezt el is érheted, mutatjuk, mit kell tenned.

Gyorsabban fog hatni!

A testünk bármely pontja fájhat, de talán a fej- és a fogfájással vagyunk a legtürelmetlenebbek és ilyenkor azt akarjuk, hogy valami azonnal mulassza el a borzalmas érzést. Rengeteg “rapid”, azaz gyorsan ható fájdalomcsillapító elérhető már a gyógyszerpiacon, de azzal is meggyorsíthatod a hatást, ha figyelsz arra, hogy miként nyeled le.

Egy átlagos tabletta 15 és 60 perc közötti intervallumban kezdi el kifejteni a hatását, de ezt befolyásolhatod, ugyanis nem mindegy, hogy milyen testtartást veszel fel, mikor lenyeled a gyógyszert. A Johns Hopkins Egyetem kutatói szerint ha körülbelül 45 fokos szögben jobbra dőlünk, akkor ez meggyorsítja a tabletta útját a testünkben, így gyorsabban fog felszívódni a nyombélben, ahol általában a szájon át bevehető gyógyszerek felszívódnak.

A jobbra dőlt testtartásban a tablettának mindössze 10 perc kell ahhoz, hogy lejusson és oldódni kezdjen a nyombélben, míg ha egyenesen állunk, akkor ez az idő 23 perc, balra dőlve pedig akár 1,5 óra is kellhet neki, hogy odaérjen. Ez természetesen nagyon nem mindegy, főleg akkor, ha már nagyon szeretnénk megszabadulni a fájdalmaktól.

Continue Reading

Ajanlo

To Top