Connect with us

Pénzügy

TELJESEN ÚJ PÉNZ JÖN A NYUGDÍJASOKNAK!!! 1 perce jött a hír : OLYAN PÉNZT kapnak a magyar nyugdíjasok, KIVÉTEL NÉLKÜL, amiről álmodni sem mertek!!!! EZ HIHETETLEN, hogy meglépte a magyar kormány!!!

TELJESEN ÚJ PÉNZ JÖN A NYUGDÍJASOKNAK!!! 1 perce jött a hír : OLYAN PÉNZT kapnak a magyar nyugdíjasok, KIVÉTEL NÉLKÜL, amiről álmodni sem mertek!!!! EZ HIHETETLEN, hogy meglépte a magyar kormány!!!

A nyugdíjtörvénybe bekerülne például, hogy a a késedelmesen folyósított nyugellátás összege után másnaptól köteles a nyugdíjfolyósító szerv késedelmi kamatot fizetni. Ennek kamata megegyezne azzal, amelyen az ügyfél fizet a hatóságnak, ha ő vét a jogszabályok ellen. Hogy ennek köze lehet-e az idei januári nyugdíjutalási késedelemhez azt nem tudni – olvasható a portálon.

A dokumentumban szerepel az is, hogy jövőre rajtol a nagyszülői gyed, amelyet a még nem nyugdíjas, dolgozó nagyszülők vehetnek majd igénybe.  Az igénybe vevők a javaslat szerint az ellátás folyósítása alatt fizetés nélküli szabadságban és felmondási védelemben részesülnének, és a gyed időszaka szabadságra és végkielégítésre is jogosítana, csakúgy, mint a szülői gyednél. Különbség viszont, hogy keresőtevékenységet a nagyik egyáltalán nem folytathatnak, részmunkaidőben sem.

A gyerekeseket érintő javaslat is bekerült a szövegbe. Jelenleg az a szabály a Munka Törvénykönyve szerint, hogy ha egy gyereket nevelő dolgozó kéri, a munkáltató köteles a munkaszerződést az általános teljes napi munkaidő felének megfelelő tartamú részmunkaidőre módosítani. Ezt most a gyermek hároméves koráig kell alkalmazni, illetve három vagy több gyermeket nevelő munkavállaló esetén a gyermek ötéves koráig.

Januártól a részmunkaidőt a gyermek négyéves koráig, három gyermek felett pedig hatéves koráig kellene biztosítania a munkaadónak. Bár az indoklásban néhány jogviszonynál a kisgyermekes anyákra rugalmasabb foglalkoztatására hivatkoznak, a mostani szabályozás, és a tervezet is munkavállalókat említ, vagyis az apák is igénybe vehetik a kedvezményt.

Kamatot fizethetnek a késedelmes nyugdíjak után!Kamatot fizethetnek a nyugdíjak után, ha késve hozza ki a postás!A családvédelmi akciótervvel összefüggésben nyújtott be módosító javaslatot a miniszter. Ebben talált néhány érdekes pontot a 24. hu.

A nyugdíjtörvénybe bekerülne például, hogy a a késedelmesen folyósított nyugellátás összege után másnaptól köteles a nyugdíjfolyósító szerv késedelmi kamatot fizetni. Ennek kamata megegyezne azzal, amelyen az ügyfél fizet a hatóságnak, ha ő vét a jogszabályok ellen. Hogy ennek köze lehet-e az idei januári nyugdíjutalási késedelemhez azt nem tudni – olvasható a portálon.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/teljesen-uj-penz-jon-a-nyugdijasoknak

Continue Reading

Ajanlo

To Top