Connect with us

Pénzügy

Most érkezett – itt a mai rendkívüli bejelentés a Kormánytól! Mától ezt vezették be!

Most érkezett – itt a mai rendkívüli bejelentés a Kormánytól! Mától ezt vezették be!

Most érkezett – itt a mai rendkívüli bejelentés a Kormánytól! Mától ezt vezették be!

Mit lehet tudni a vármegye- és az országbérletről?

Ahogy arról a Világgazdaság többször beszámolt, a vármegye- és országbérlet május 1-jétől érvényes. Az utasok tájékoztatása érdekében a MÁV–Volán csoport létrehozta az Orszagberlet.hu oldalt. Érdemes az utasoknak tájékozódni, annál is inkább, mert több ezer, de akár több tíz ezer forinttal csökkenhet a családok havi közlekedési ráfordítása, amennyiben a szülők és a gyerekek is rendszeresen ingáznak a munkahelyük, illetve az iskolájuk és az otthonuk között.

Az új vármegyebérlet 9450 forintba kerül, a diákoknak mindössze 945 forintba. Az országbérletér 18 900 forintot kérnek, a diákoknak csak 1890 forintot kell érte fizetniük.

A vármegye- és az országbérlet egyetlen esetben sem szűkíti az utasoknak kínált bérletválasztékot: minden jelenlegi jegy- és bérlettípus május elsejét követően is megmarad, így a megszokott kedvezmények az új bérlettípusok esetén is igénybe vehetők. Néhány kivétellel azonban számolni kell. A vármegye- és országbérlettel a helyjegyköteles (feláras) vonatok nem vehetők igénybe, továbbá első osztályú kocsiban vagy prémiumszakaszban sem lehet ezekkel utazni – még a felár vagy a kocsiosztály-különbözet kifizetése mellett sem. Viszont a feláras és nem feláras kocsikat egyaránt továbbító vonatok, mint a Napfény, a Békés, a Bakony, a Göcsej és a kaposvári InterCityk nem feláras kocsijaiban a vármegye- vagy országbérletekkel is lehet utazni.


Személyi kölcsön igénylése, akár 5 perc alatt.
Banki előminősítés azonnal itt:

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top