Connect with us

Hétköznapok

A besztercebányai orvosok is sokkot kaptak attól, amit a 2 éves kislány szervezetében találtak

A besztercebányai orvosok is sokkot kaptak attól, amit a 2 éves kislány szervezetében találtak

Bedrogozva talált rá 2 éves kislányára az anyuka.

Sokkoló eset történt Felvidéken egy breznói családi házban, ahol egy 2 éves kislány a szüleivel és a testvéreivel él. A gyermek szervezetében ugyanis drogot mutattak ki. A kicsi most a besztercebányai egyetemi kórházban fekszik.  A kicsire a szobájában, a földön fekve találtak rá és semmire nem reagált, az anyja ezután hívta ki a mentőket.

A kislány vérében amfetamint mutattak ki  Fotó: JOJ TV

Eleinte a mentőtiszteknek fogalmuk sem volt arról, hogy pontosan mi a baja a babának. Epilepsziás rohamra gyanakodtak. Állapota olyan súlyos volt, hogy végül át kellett szállítani a besztercebányai Gyermekkórházba. A vizsgálati minták azt igazolták, amit nehéz elhinni, a gyerek kábítószer hatása alatt állt.

 

A kislányt tudatzavarral vettük fel a kórházba. A standard vizsgálatok mellett toxikológiait is elvégeztünk, amely kimutatta a kábítószermérgezést

 

– jegyezte meg Jana Petríková, a besztercebányai klinika szóvivője. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Az illetékes hatóságok már foglalkoznak az üggyel

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan juthatott hozzá a gyermek a kábítószerhez. A lány édesanyja tagadja, hogy bármilyen pszichotróp anyagot tartanának otthon.

 

Tisztában vagyok vele, hogy felelős vagyok érte. Jómagam sem tudom, hogyan tovább

 

– mondta a lány édesanyja.

A családban kialakult helyzetet a rendőrség aktuális tájékoztatása után már a gyermekek szociális jogi védelme és a védőgondnokság is ellenőrzi. 

“A Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ a megállapított veszélyeztetettségi szint alapján újraértékeli a gyermekek helyzetét, és megteszi a szükséges intézkedéseket. A gyermekek és a család magánszférájának védelme miatt nem biztosítható részletesebb tájékoztatást” – áll a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ közleményében .

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top