Connect with us

Egyéb

Évek óta csinálom, és a családom meg a rokonság imádja. Vegetás uborka, tartósitószer meg minden hülyeség nélkül – egyszerű és csodálatosan finom. Mutatom a receptet:

A házilag eltett savanyúságok nemcsak rendkívül egészségesek, az ízüket is imádjuk! Nálunk mindig is az egyik kedvenc a csemege ubi volt, egészen addig, míg ezt a fantasztikus ínyencséget el nem készítettem! Azóta a család mindig csak ezt kéri:

Így készül: fogunk 3 kg uborkát, 4 db nagyobb hagymát, és 4 zöldpaprikát, majd ezeket karikákra reszeljük egy uborka reszelő segítségével, összekeverjük, és hozzákeverünk még 15 dkg cukrot, valamint négy evőkanál vegetát, és hagyjuk, hogy a zöldségek kiengedjék a levüket.

Ezt követően hozzákeverünk 4 deciliter ecetet (nyolc-tíz százalékos), és hat órán keresztül állni hagyjuk. Ezután mehet is üvegbe, mehet rá a lé, amit engedett, majd 80 °-on dunsztolnunk kell a savanyú uborkához hasonlóan nagyjából negyedórán keresztül.

Isteni finom lesz!

Ami fontos, hogy sose használjunk kígyóuborkát, vagy saláta uborkát, csak befőzni valót!

Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

A cikk forrása: https://tudnodkell.info/tartositoszer-nelkul-telire-eltett-vegetas-uborka-a-csaladom-szazszor-jobban-imadja-mint-a-csemege-ubit/?fbclid=IwAR2PoC6RIVYqNYoXLjRr2oGqWI_4jLfABNW3JV3ZwqU9QwpLLV73K-065W0

Continue Reading

Ajanlo

To Top