Connect with us

Kert

Míg a férjem dolgozott, én neki álltam felújítani a fürőszobát! Leesett az álla amikor hazaért..

A fürdőszoba felújítása régóta foglalkoztatott, de valahogy mindig hátrébb került a teendők listáján. Férjem is említette már néhányszor, hogy ideje lenne ráncba szedni ezt a helyiséget, de az élet forgatagában sosem volt elég időnk rá. Egyik nap azonban, miközben ő a munkahelyén volt, eszembe jutott: mi lenne, ha most vágnék bele? Meglepném őt, és saját kezemmel frissíteném fel a fürdőszobát. Hogy hogyan kezdtem hozzá és milyen volt az eredmény? Olvass tovább!

Miért újítsunk fel?

A fürdőszobánk csempéit 20 évvel ezelőtt raktuk fel. Bár maga a csempe tartós és alig veszít a minőségéből, az évek múlásával az egykori trendek és stílusok ma már régimódinak hatnak. Nem beszélve arról, hogy a fuga idővel beszürkül, a csempe környezete kopik, és a modern lakberendezési irányzatok is teljesen más irányba indultak.

Szóval nem is a csempe minősége, hanem inkább az esztétikája miatt vált szükségessé a felújítás.

Ám ahogy sokan tudják, a csempecsere nem egyszerű feladat. Nemcsak drága, de ha nem értesz a burkoláshoz, kénytelen vagy szakembert hívni, ami még tovább növeli a költségeket. A felújítás pedig mindig porral, zajjal és rengeteg felfordulással jár.

Az ötlet: festés és öntapadós fólia

Ahogy bolyongtam egy barkácsboltban, megpillantottam egy speciális, csempére is használható, vízálló festéket. Azonnal felcsillant a szemem: festékkel átfesteni a csempéket – ez egy gyors és hatékony megoldásnak tűnt. Ráadásul felfedeztem egy másik zseniális megoldást is: az öntapadós fóliát. Ez a fólia rengeteg mintával elérhető, könnyű felhelyezni, vízálló és hőálló. Így tökéletes választásnak tűnt a fürdőszobánk felújításához.

Miután végiggondoltam a lehetőségeket, úgy döntöttem, hogy ezzel a két módszerrel fogom felfrissíteni a fürdőszobát. Beszereztem 8 méter fóliát, ami alig 4000 forintomba került – sokkal olcsóbb volt, mint egy új csempeburkolat!

A felújítás menete

Első lépésként alaposan megmértem a csempéket, majd a fóliát ezekhez az adatokhoz igazítva vágtam ki. A fólia hátoldala szerencsére négyzetrácsos, így a vágás gyerekjáték volt.

A csempék előkészítése szintén fontos része volt a folyamatnak: megtisztítottam őket, majd alaposan áttöröltem alkohollal, hogy biztosan eltávolítsak minden szennyeződést, és így a fólia tökéletesen tapadjon.

A fólia felragasztása eleinte kicsit nehézkes volt, de ahogy egyre rutinosabbá váltam, már gyorsan haladtam. Szigorúan követtem a technikát: a fólia egyik sarkától kezdve óvatosan lehúztam a védőréteget, majd fokozatosan ragasztottam a csempére, ügyelve arra, hogy ne maradjon alatta levegőbuborék. Ha valahol elcsúszott vagy nem lett tökéletes, azonnal visszahúztam, és újra próbálkoztam.

A fólia felhelyezését követően a csempéket törölközővel simítottam le, hogy biztosan rögzüljenek, és ne maradjanak hibák.

Az eredmény: mint egy új fürdőszoba!

Amikor elkészültem, a fürdőszoba új életre kelt. Ha nem néztem volna meg közelebbről, én sem vettem volna észre, hogy a régi csempe alatt ott van az új fólia. Modern, friss és kellemes látvány fogadott.

A legjobb az egészben? A férjem teljesen ledöbbent, amikor hazaért. Nem hitt a szemének, és kérdezte, hogy hogyan sikerült mindezt egyetlen nap alatt megcsinálnom. Amikor elmondtam neki a titkomat, még jobban meglepődött: egyszerű fólia és festék segítségével ilyen látványos eredményt értem el.

 

Végső gondolatok

A fürdőszoba felújítása nem mindig kell, hogy bonyolult és drága legyen. Egy kis kreativitással és néhány egyszerű eszközzel csodákat lehet művelni. Az öntapadós fólia és a csempére való festék tökéletes alternatíva azoknak, akik gyorsan, minimális költséggel szeretnének látványos változást elérni otthonukban. Ha pedig a fólia megunható, könnyedén eltávolítható egy hajszárító segítségével, így mindig frissíthetjük a fürdőszobánkat a legújabb trendek szerint!

Tehát ha van egy kis szabadidőd, ne habozz – lehet, hogy a következő nagy átalakítás épp a te kezed alatt születik meg!

Continue Reading

Ajanlo

To Top