Connect with us

Egészség

A férjem úgy hív, hogy a Hókirálynő, mert ezzel a trükkömmel minden ruhadarab visszanyeri a ragyogó fehér színét

A férjem úgy hív, hogy a Hókirálynő, mert ezzel a trükkömmel minden ruhadarab visszanyeri a ragyogó fehér színét

A fehér ruhák alapdarabok minden gardróbban, legyen szó férfiakról vagy nőkről. Azonban sajnos a vakítóan fehér szín sokáig nem marad meg – idővel a ruhák szürkés vagy sárgás árnyalatot vesznek fel, ami rontja a megjelenésüket. Különösen igaz ez, ha gyerekek is viselik ezeket a ruhákat – a fehér darabok garantáltan foltosak lesznek egy nap után. De van egy egyszerű és olcsó trükk, amivel a fehér ruhák visszanyerhetik eredeti ragyogásukat!

A titkom: Bórsav a ragyogó fehérségért

A bórsav egy filléres, de hatékony megoldás, amely könnyen beszerezhető bármelyik gyógyszertárban. Mélyen behatol a textíliák szöveteibe, és még a régi, makacs foltokat is eltávolítja. Egy otthoni fehérítőszer elkészítése rendkívül egyszerű: csak pár tasak bórsavat kell feloldani tíz liter vízben. Fontos, hogy teljesen feloldódjon, így alaposan keverjük össze, amíg nem marad egy szemcsényi por sem.

Ezután a foltos ruhadarabokat áztassuk be ebbe a keverékbe, és hagyjuk állni néhány órán keresztül. Végül mossuk ki a szokásos módon, akár kézzel, akár mosógépben.ű

Egy másik hatékony módszer

  • Víz és hidrogén-peroxid keverék: Tölts meg egy nagy edényt vagy lavórt meleg vízzel, és adj hozzá 1-2 csésze (kb. 250-500 ml) hidrogén-peroxidot.
  • Ruhák áztatása: Helyezd a fehér ruhákat a hidrogén-peroxidos vízbe, és hagyd ázni őket 30 perctől akár 1 óráig, attól függően, hogy milyen mértékű fehérítést szeretnél elérni.
  • Mosás: Mosd ki a ruhákat kézzel vagy a mosógépben a szokásos módon.
  • Öblítés és szárítás: Alaposan öblítsd ki a ruhákat tiszta vízben, majd szárítsd meg őket, lehetőleg napfényen.
Continue Reading

Ajanlo

To Top