Connect with us

Érdekes

Ez a 16 éves fiú továbbra is ámulatba ejti a világot hihetetlen tehetségével. Tátva maradt a szám amikor megláttam miket alkot!

Öt évvel ezelőtt egy 11 éves fiú, John Larson, váratlanul az internet szenzációjává vált különleges hobbijának köszönhetően – a horgolásnak. Most, hogy John már 16 éves, szenvedélye teljes értékű vállalkozássá nőtte ki magát, és népszerűsége egyre csak növekszik.

John hat hónapos korában került Wisconsin államba, miután Etiópiából örökbe fogadták. Ötévesen vette először kézbe a horgolótűt, és azonnal a kedvenc időtöltésévé vált. Az évek során számos dolgot készített: pulóvereket, sapkákat, takarókat, játékokat – szinte mindent, amit csak el lehet képzelni. Munkáival sokak számára inspirációt nyújt, és története megmutatja, hogy ha az ember követi a szenvedélyét, bármit elérhet.

Érdekes látni, hogyan változott John hozzáállása a horgoláshoz az évek során. „Ma már nem csak egy hobbi, hanem az önkifejezés eszköze is lett számomra. Kialakítottam a saját stílusomat, és új ruhadarabokkal kísérletezek. Különösen a férfiruhák készítése érdekel” – meséli John.

Bár a horgolás sokak számára egy régimódi tevékenységnek tűnik, John fiatalok körében is menővé tette. Amikor megkérdezték, hogyan sikerült modernizálnia ezt a kézműves technikát, így válaszolt: „Fontos, hogy olyan dolgokat készíts, amiket az emberek tényleg szívesen hordanának. Például a bátyámnak kötöttem egy inget, ami tökéletesen illett rá, mind a stílusát, mind a személyiségét tekintve. Ez nagy érdeklődést váltott ki, sokan szerették volna ugyanazt a modellt. Az egyszerű, minimalista, és férfiaknak és nőknek egyaránt jól áll.”

John elmondta, hogy igyekszik figyelemmel kísérni a divatot, és mindent, ami épp népszerű, horgolási formában is alkalmazni tud. Az elmúlt évek alatt John hobbija nyereséges vállalkozássá fejlődött. Megosztotta, hogy nem volt mindig könnyű az útja, és tanácsot is adott azoknak, akik hasonló sikert szeretnének elérni. „Anyukám sokat segített a jogi és pénzügyi kérdésekben, és rengeteget tanultam. Sok ember azt hiszi, hogy a kézimunka ingyen van, de én megkérem az árat a munkámért, az időmért és az anyagokért. Ha valaki egyedi darabot szeretne, akkor ennek megfelelően fizetnie is kell érte. Ugyanez vonatkozik a közösségi médiában végzett munkára is – a cégeknek meg kell becsülniük az erőfeszítéseidet, és fizetniük kell érte.”

Visszatekintve John néhány emlékezetes pillanatot is kiemelt. „Emlékezetes volt találkozni hírességekkel, mint Drew Barrymore, Melissa McCarthy és Kelly Clarkson, és bejárni a világot. Az egyik legkülönlegesebb utam Brazíliába vezetett, ahol megnézhettem, hogyan készül a pamut fonal. De a legfontosabb számomra az etiópiai jótékonysági munka. Egy könyvtárat építettem a gyerekeknek, felszereltem egy iskolai laboratóriumot, padokat biztosítottam, létrehoztam egy focicsapatot, és mosdót építettem a lányoknak. Jelenleg épp azon dolgozom, hogy újjáépítsek egy iskolát, ahová én is jártam volna, ha Etiópiában maradok. Remélem, hamarosan visszatérhetek oda.”

John Larson története inspiráló példa arra, hogy egy hobbi hogyan válhat sikeres vállalkozássá, és hogyan lehet másoknak is segítséget nyújtani, miközben saját álmainkat követjük.

Continue Reading

Ajanlo

To Top