Connect with us

Recept

Nagymamám fánkja: A legtutibb recept! Nagyon omlós és nem szívja magába az olajat.😋

Nagymamám fánkja: A legtutibb recept! Nagyon omlós és nem szívja magába az olajat 😋

Ha szereted a friss, pufók fánkokat, és keresed azt a tökéletes receptet, amitől a fánkok igazán omlósak lesznek, akkor jó helyen jársz! Nagymamám titkos receptje egy olyan fánkot eredményez, amely nemcsak hihetetlenül finom, hanem még az olajat sem szívja magába a sütés során. Ez a fánk recept generációk óta a család kedvence, és biztos vagyok benne, hogy te is imádni fogod!

Hozzávalók:

  • 300 ml meleg tej (3,2% zsírtartalmú)
  • 50 ml meleg víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 6 g szárított élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 650 g liszt
  • 80 g vaj (puha)

Elkészítés:

  1. Élesztős alap elkészítése:
    Keverd össze a meleg vizet és a tejet egy tálban. Add hozzá a cukrot, a sót és a szárított élesztőt. Alaposan keverd össze, hogy az élesztő teljesen feloldódjon.
  2. Tojás hozzáadása:
    Üsd bele a tojásokat a keverékbe, és ismét jól keverd össze, hogy egynemű masszát kapj.
  3. Liszt hozzáadása:
    Fokozatosan add hozzá a lisztet, miközben folyamatosan kevergeted a tésztát. Ügyelj arra, hogy ne legyenek csomók a tésztában.
  4. Vaj hozzáadása:
    Amikor a tészta kezd összeállni, add hozzá a puha vajat. Dolgozd bele a vajat a tésztába, míg az sima és egynemű nem lesz.
  5. Tészta gyúrása:
    Tedd a tésztát egy liszttel megszórt felületre, és gyúrd addig, amíg ruganyos és sima nem lesz, és már nem ragad a kezedhez.
  6. Kelesztés:
    Kend be a tésztát kevés étolajjal, majd tedd egy tiszta, olajozott tálba. Fedd le fóliával, és hagyd meleg helyen egy órán át kelni, amíg a tészta duplájára nő.
  7. Formázás:
    Miután a tészta megkelt, oszd 18 egyenlő részre, formázz belőlük kis golyókat, és hagyd őket 15 percig pihenni, letakarva egy fóliával.
  8. Fánkok formázása:
    Minden golyó közepébe készíts egy lyukat, majd óvatosan húzd ki, hogy fánk formát kapj.
  9. Sütés:
    Melegíts fel bő olajat egy serpenyőben 180°C-ra. Süssd a fánkokat 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek.
  10. Olaj lecsepegtetése:
    A kész fánkokat helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat lecsepegtesd.
  11. Tálalás:
    Tálald a fánkokat olvasztott csokoládéval vagy szórd meg porcukorral. Tökéletes desszert lesz egy csésze tea vagy kávé mellé!

Próbáld ki Nagymamám fánkját, és élvezd a finom, omlós falatokat, amelyek nem szívják magukba az olajat! Jó étvágyat! 🍩😋 Köszönöm ha megosztod! 

Continue Reading

Ajanlo

To Top