Connect with us

Recept

Ecetes szilva. Igazi ízbomba! Minden húshoz passzol, a leghétköznapibb ételt is remek finomsággá varázsolja!

Ez a recept egy különleges, fűszeres-savanyú szilva elkészítéséhez ad útmutatást, amelyet téli időszakra lehet eltenni. A szilvákat zöldfűszerekkel és fokhagymával töltik meg, majd egy egyszerű, de ízletes páclével tartósítják. Az eredmény egy izgalmas köret, amely különleges ízt kölcsönöz bármilyen húsételnek.

Hozzávalók:

  • 3 kg enyhén kemény szilva
  • 150 gramm fokhagyma
  • Szemes bors keverék
  • Ecet
  • Cukor
  • 50-50 gramm koriander, kapor és petrezselyem

Elkészítés menete:

  1. Üvegek előkészítése:
    Mielőtt nekilátnánk a szilvák pácolásának, sterilizáljuk az üvegeket. Ehhez a recepthez leginkább fél literes vagy 750 ml-es üvegek alkalmasak.
  2. Hozzávalók előkészítése:
    Alaposan mossuk meg a szilvákat, és vágjuk apróra a fokhagymát. A koriandert, kaprot és petrezselymet is aprítsuk fel, majd keverjük össze a zúzott fokhagymával.
  3. Szilvák töltése:
    Minden szilvát vágjunk be a varrás mentén, ügyelve arra, hogy a két fél össze maradjon. Távolítsuk el a magot, de hagyjuk meg a szár részt. Töltsük meg minden szilvát a zöldfűszeres-fokhagymás keverékkel.
  4. Üvegek megtöltése:
    Tömjük szorosan az elkészített szilvákat a sterilizált üvegekbe. Minden üvegbe tegyünk 5-6 szem borsot.
  5. Forró víz hozzáadása:
    Forraljunk fel vizet, és öntsük rá a szilvákra az üvegekben. Fedjük le az üvegeket fedővel, és hagyjuk állni 15 percig. A víznek teljesen el kell fednie a szilvákat.
  6. Páclé elkészítése:
    Öntsük le az üvegekből a vizet, és mérjük meg az mennyiségét – ez lesz a páclé alapja. 1 liter vízhez adjunk 2 evőkanál sót, 200 gramm cukrot és 100 gramm ecetet. Készítsük el a szükséges mennyiségű páclét a leöntött víz alapján.
  7. Konzerválás:
    Töltsük fel az üvegeket a kész páclével, majd zárjuk le szorosan az üvegeket. Hagyjuk őket szobahőmérsékleten kihűlni, egy pokróc alatt, egész éjszaka.
  8. Fogyasztásra kész:
    A pácolt szilvák már három nap után fogyaszthatók, de legjobb, ha télen nyitjuk ki őket, amikor a hidegben különösen jól esik az ilyen különleges íz.

Jó étvágyat! ❤️

Ez a recept lehetővé teszi, hogy az egyszerű szilvát egy különleges köretté varázsoljuk, amely bármilyen húsételt izgalmassá és aromássá tesz.

Continue Reading

Ajanlo

To Top