Connect with us

Időjárás

Elmosta a vihar éjszaka az országot: Hatalmas káosz, villámárvizek, jégeső

Országszerte jégesővel csapott le a vihar, volt, ahol diónyi nagyságú darabok jégdarabok pusztítottak. Orosházán beázott a kórház és a szakrendelő a nagy esőben. Az internetet elárasztották a jégverést bemutató felvételek.

A tűzoltók nagyüzemben dolgoznak

Fákat döntött ki, ágakat szakított le a vihar szerdán Pest vármegyében, már több mint negyven bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére.

A katasztrófavédelem szerda este azt közölte az MTI-vel: sok munkát ad a tűzoltóknak a viharos időjárás, az intenzív csapadék és az erős szél Pest vármegyében, elsősorban utakra, kerítésekre és vezetékekre dőlt fák, letört ágak eltávolításához kérnek tőlük segítséget. Üllőnél az M0-s autóútra, Dabasnál pedig az 5-ös főútra dőlt egy nagy méretű fa, amelyet a tűzoltók távolítanak el.

Veresegyházán, a Hegyalja utcában, a Budapesti utcában és a Találkozók útján is a kidőlt fák miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét.

A főváros XVII. kerületében, az Ásvány utcába, az Újlak utcába, az Összekötő utcába riasztották a tűzoltókat. A vármegye és a főváros tűzoltóegységei több helyszínen dolgoznak a károk felszámolásán.

A reptéren késésekre kell számítani

A repülőtér környezetében ma délután tomboló zivatar miatt a ma esti Budapestre érkező és innen induló járatok esetében is késésekre lehet számítani

– írta a hivatalos Facebook-oldalán a Budapest Airport. Fél, másfél órás késéseket látni a járatoknál.

Beázott a kórház Orosházán

Beázott a kórház és a szakrendelő Orosházán a szerda kora délutáni nagy esőben – közölte az egészségügyi intézmény közleményben az MTI-vel.

A rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű esővizet nem tudta kezelni a kórház csapadékvíz-elvezető rendszere, ezért beázott a belgyógyászati szárny és a szakrendelő – írták.

A fekvőbetegek épülettömbjének 6. emelete beázott, a folyosón és az egyik kórteremben egy négyzetméteres darabon leszakadt a plafon. Senki nem sérült meg, a kórház dolgozói rövid idő alatt kiürítették az épületszárnyat – húzták alá.

Az Orosházán jégesővel átvonuló vihar érintette a szakrendelő épületét is, amelynek földszintje ázott be. Az érintett területet takarítani, fertőtleníteni fogják, emiatt csütörtökön más helyen rendel az egyik házi gyermekorvos, ideiglenesen áthelyezik a nőgyógyászati szakrendelést, a védőnői szolgálat pedig nem fogad pácienseket – közölték.

Egy videó Orosházáról:

Elárasztották a felvételek a közösségi médiát

Durva jégverés volt a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpáron is, pattogtak a diónyi nagyságú jégdarabok.

Vállajon is mindenhol jég:

Veresegyházáról is van felvétel:

Estére narancs riasztás

Zivatar veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye területére a HungaroMet Zrt. szerda este.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a három vármegye érintett járásaiban hevesebb zivatarokra kell számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, hogy vihar idején fokozottan figyeljünk a fák, fasorok, állványzatok közelében. A ház környékéről minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat – kerti bútort, szerszámot, kisebb cserepes növényt – érdemes védett helyre vinni.

Azt tanácsolták, hogy ha valakit autóvezetés közben ér a felhőszakadás, akkor lassítson, vagy lehetőség szerint álljon meg, amíg a heves zivatar elvonul.

Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy ahol villámárvíz alakul ki, ott már bokáig érő vízfolyás is ledöntheti az embert a lábáról.

Azt kérik, ha valaki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón.

Continue Reading

Ajanlo

To Top