Connect with us

Egyéb

Most jött: Újabb tragédia a Balatonon – Sajnos mély fájdalommal tudatjuk, hogy meghalt a…

Most jött: tragédiába fulladt a vízibiciklizés a Balatonon

Minden erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a fiatalember életét.

 

Tegnap 4 külföldi fiatal vízibiciklivel fürdőzött egy siófoki strand előtti mély vízben. Egyikük elmerült a közel 3 méteres vízben. Egy közelben lévő vitorláson észlelték ezt, és azonnal kértek telefonon segítséget – számolt be a történtekről közleményében a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Képünk illusztráció Fotó: RP

A körzetben lévő vízirendészeti járőrhajó pillanatok alatt megérkezett és megjelölte a helyszínt. Az Alsóörsön állomásozó Rupert sürgősségi mentőhajó is nagy sebességgel a helyszínre sietett. A férfit a körülményekhez képest sikerült viszonylag gyorsan kiemelni őt a vízből. A kiemelt szintű egészségügyi csapat azonnal megkezdte az újraélesztést.

 

A fedélzeten zajló újraélesztés közben a mentőhajó elindult a siófoki közforgalmú kikötőbe, ahová az Országos Mentőszolgálat siófoki esetkocsiját kérték. Minden erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a fiatalember életét.

 

Nyomatékosan felhívják minden fürdőző és vízen tartózkodó figyelmét, hogy körültekintően, a saját és a környezetükben tartózkodók biztonságára ügyelve strandoljanak, fürdőzzenek!

 

Aki a Balatonon strandol, fürdőzik, feltétlenül töltse le a BalatonHelp alkalmazást, ezen keresztül tudnak a leggyorsabban riasztani, akár a parton, akár a vízen történik baleset.

 

 

A cikk forrása: https://www.borsonline.hu/aktualis/2024/07/most-jott-tragediaba-fulladt-a-vizibiciklizes-a-balatonon?utm_medium=social&utm_campaign=borsonline&utm_source=Facebook#Echobox=1720946044

Continue Reading

Ajanlo

To Top