Connect with us

Időjárás

Érkezik a hidegfront! Itt tör be először az országba:

Átmeneti hidegfront hozhat egy kis lehülést a kánikulában.

 

Csütörtöki Előrejelzés

Csütörtökön napos-gomolyfelhős idő várható, elszórtan frissítő záporokkal és zivatarokkal, különösen a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben. Nyugaton megélénkül az északias szél, másutt csak zivatarok környezetében támadhat fel a légmozgás. A csúcshőmérséklet nyugaton és északnyugaton 31-33 fok között, másutt 34-39 fok között alakul.

Pénteki Előrejelzés

Pénteken továbbra is forrón süt le ránk a nap, azonban a nagy melegben ismét megnövekszenek a gomolyfelhők. Frissítő záporok és zivatarok főként az ország északi felén fordulhatnak elő. A déli és délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton pedig erős lehet, zivatarokat továbbra is kísérhetnek viharos lökések. Hajnalban 18-25 fok, napközben pedig 33-40 fok közötti hőmérséklet várható.

Szombati Előrejelzés

Szombaton még tovább fokozódik a hőség. Az Alföldön többfelé 36-40 fokig emelkedik a hőmérséklet, és csak nyugaton, északnyugaton lehetnek 30-35 fok közötti maximumok. Záporok és zivatarok helyenként ismét kialakulhatnak. Nyugaton az északnyugati, keleten pedig a déli-délnyugati szél lesz élénk, néhol erős.

Vasárnapi Előrejelzés

Vasárnap egy hidegfront enyhíti kissé a forróságot. A Dunántúlon és északon 29-35 fok közé esik vissza a hőmérséklet, míg délen és délkeleten még 36-39 fokos forróság várható. Ekkor elsősorban a Dunától keletre záporok és zivatarok előfordulhatnak. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk, néhol erős lesz.

Az Időkép előrejelzése szerint tehát az elkövetkező napokban továbbra is rendkívüli hőségre kell számítani, bár a hétvége végére némi enyhülés várható.

Continue Reading

Ajanlo

To Top