Connect with us

Időjárás

Leszakad az ég- meleg, trópusi esőzést kapunk a nyakunkba, 🔥 nem lesz benne köszönet!

Az elkövetkező időszakban több hidegfront érkezése várható, amelyek ugyan esőt is hoznak magukkal, de nem enyhítik a kánikulát, sőt, még elviselhetetlenebbé teszik azt.

A meteorológusok szerint a forróság végének jelei még nem láthatók, és talán csak a következő hétvégén érkezhet némi enyhülés, bár ez is bizonytalan. A hőmérséklet bizonyos országrészeken akár 39-40 fokig is emelkedhet, és a gyenge hidegfrontok okozta csapadék sem hoz frissülést, csak fokozza a fülledtséget.

A záporok és zivatarok kialakulásának esélye fennáll, de ezek inkább fülledtséget eredményeznek, mintsem felfrissülést.

Kedden késő délután és kora este helyi hőzivatarok is előfordulhatnak viharos széllel, intenzív csapadékkal és esetleg kisebb jégesővel, főként a déli és északnyugati területeken.

Szerdán délután ismét helyi zivatarokra lehet számítani, főként keleten és északkeleten, este pedig a közeledő hidegfront hatására északnyugaton és északon is megnövekszik a zivatarok száma.

A következő 24 órában az időjárásban nem várható jelentős változás: kedden éjszaka derült vagy fátyolfelhős, száraz idő várható, a hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Szerdán napos idő lesz, de délután a közeledő hidegfront miatt északnyugaton és másutt is elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, erős, viharos széllökésekkel. A nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között alakul, és akár napi melegrekord is megdőlhet.

(Fotó: OMSZ)

A cikk forrása: https://tudnodkell.info/leszakad-az-eg-meleg-tropusi-esozest-kapunk-a-nyakunkba/

Continue Reading

Ajanlo

To Top