Connect with us

Balesetek

“Bár talán nem érezted, de nagyon sokan szerettünk” – Eltemették a 15 évesen elhunyt Vanesszát

Eltemették azt a 15 éves kislányt, aki június 17-én önkezével vetett véget életének Székesfehérváron. Vanessza édesanyjára, Juditra a búcsúztató napján, július 5-én orvos vigyázott.

Judit megtörten állt szeretett kislánya sírja mellett, és közben lepörögtek előtte az együtt töltött boldog pillanatok. Úgy szeretné, ha majd eljön az ő ideje, Vani mellé temessék, ezért egy kétszemélyes nyughelyet vásárolt meg a székesfehérvári temetőben. A hantra a mai búcsúztatón cserepes rózsát tett, illetve lánya kedvenc plüssmackóját.

székesfehérvári temető,  
Vani temetés
Vanessza sírját virágok borítják / Fotó: bors

A gyönyörű, mindig mosolygós Vanesszának mindössze 15 év jutott. A lányt több minden bántotta. A biológiai apja már a születése előtt elhagyta, az édesanyjának aztán a későbbi élettársával is megromlott a kapcsolata. Vanit a középiskolás társai közül többen kiközösítették. Június 17-én az édesanyja átment a szomszédba, hogy a beteg asszonyt ápolja és mire hazaért, a diáklány felakasztotta magát.

Hiába vágta le Judit a kötélről és hiába érkezett a helyszínre mentőhelikopter, az életét már nem lehetett megmenteni.

székesfehérvári temető,  
Vani temetés
Sok diáktárs búcsút vett a 15 éves lánytól a temetés után / Fotó: bors

Etikai okokból a temetés napján természetesen nem tettünk fel Juditnak kérdéseket, ezért a gyászoló anya két nappal ezelőtti, még le nem jegyzett szavait idézzük:

Vani mindig dolgozott és nagyon ügyesen főzött. Kicsi kora óta egyedül járt az óvodába, és érdeklődéssel figyelte a nevelőapját, ahogy kivágott egy fenyőfát. Nagyon szeretett festeni, és ebben tehetséges is volt

– mondta.

Magán a szertartáson csupán a legszűkebb család vett részt. Judit a lánya társaitól és barátaitól azt kérte, hogy csak a temetés után róják le kegyeletüket. A síron elhelyezett egy emlékkönyvet, hogy ki-ki beírhassa gondolatait.

– Vani! Bár talán nem érezted, de nagyon sokan szerettünk – írta egy lány.

– Az angyalok őrizzék álmodat! – fogalmazott egy másik.

– Nagyon fogsz hiányozni, kicsi lány – tette hozzá mindehhez egy idősebb ismerős.

– Kedves voltál és jó szándékú. Sosem felejtem el, amikor szódás palackkal mentünk meglocsolni téged – idézte fel az egyik fiú közös élményüket.

Információink szerint a szomorú napon a gyászoló édesanyára orvos vigyázott, annyira megviselték a történtek. 

Ha segítség kell: Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! 

Continue Reading

Ajanlo

To Top