Connect with us

Balesetek

Ők az Árpád hídi tragédia ártatlan áldozatai: a Schadl-ügy tanúja és a menyasszonya haltak meg – részletek

Ők az Árpád hídi tragédia ártatlan áldozatai: a Schadl-ügy tanúja és a menyasszonya haltak meg – részletek

A Rákóczi szövetség gyászposztot tett közzé a Facebookon. Két elhunyt kollégájuk tegnap este az Árpád hídon történt tragédiában vesztették életüket. Sz. Mónika és B. Ervin rettenetesen fiatalok voltak, ráadásul a hírek szerint éppen esküvőjükre készültek. Kiderült, hogy B. Ervin a Schadl-ügy tanúja volt.

Mint, ahogy arról a Blikk is beszámolt, szerda késő este forgalommal szemben hajtottak fel az Árpád hídra, majd nagy erővel belecsapódott több járműbe is. A baleset következtében hárman haltak meg. Az ártatlan fiatal párt Sz. Mónikát és B. Ervint egy egész ország gyászolja.

Megrendülve és mély fájdalommal gyászoljuk két fiatal volt munkatársunkat, akik egy tragikus autóbalesetben életüket veszítették. Isten nyugtassa Sz. Mónikát és B. Ervint! Emléküket megőrizzük, az örök világosság fényeskedjék Nekik

– írja a Rákóczi szövetség a Facebookon megosztott posztban, melyben az áldozatok teljes neve és egy-egy kép is szerepel róluk.

A Schadl-ügy tanúja halt meg tegnap az Árpád hídon

A hvg.hu információi szerint B. Ervint, aki a Suzukiban ült menyasszonyával korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.

A lap azt írja, „több forrásból is megerősített értesülésünk szerint szerda este az Árpád hídi balesetben elhunyt B. Ervin, a Schadl-ügy tanúja”.

A Schadl-ügy egyik tanúja halt meg szerdán az Árpád hídi tragédiában / Fotó: Fuszek Gábor

A Schadl-ügy egyik tanúja halt meg szerdán az Árpád hídi tragédiában / Fotó: Fuszek Gábor

 

„B. Ervin végrehajtó-helyettesként dolgozott. Ő volt az az ember, akitől az ügyészség által hivatalosan csak »1. számú tanúnak« nevezett, neve elhallgatását kérő informátora kapta értesüléseit a végrehajtói kar volt elnökének, Schadl Györgynek az ügyleteiről. Az 1. számú tanút áprilisban hallgatta meg az ügyben a bíróság, ő korábban, az ügy nyomozati szakaszában még azt mondta, »akiből később végrehajtó lett, azoknak vissza kellett osztani a pénzt Schadlnak«. Az 1. számú tanú amúgy szintén végrehajtó-helyettes, és ő nevezte meg informátoraként B. Ervint az április tárgyaláson. B. Ervint a bíróság június végén hallgatta meg. Elmondása szerint nem dolgozott Schadl Györggyel, az 1. számú tanút pedig diákként ismerte meg, amikor annak pénzügyi gondjai akadtak. B. Ervin maga is próbálkozott a végrehajtói karrierrel, az utóbbi két évben négy pozícióra is jelentkezett, de eredménytelenül. Schadl B. Ervin állítása szerint egyszer biztatta, hogy pályázzon végrehajtói pozícióért, hiszen rendben vannak a pontjai és a papírjai is, egyszer ez meghozza a gyümölcsét. A bíróság előtt azt állította, csak pletykákat mondott el az 1. számú tanúnak” – írják.

A Rákóczi szövetségben dolgoztak a magyar fiatalokért

A Rákóczi Szövetség közössége az elmúlt évben számos programot, rendezvényt bonyolított és szervezett a magyar nyelv, a magyar kultúra, a magyar közösségek és kiemelten a magyar fiatalok érdekében – olvasható a szövetség honlapján.

Mint írják, „”közel 80 központi programunk, több mint 100 ezer embert, elsősorban fiatalokat érintett. Tevékenységünk két nagy szeletre osztható: a külhoni családok magyar iskolaválasztásának segítésére, valamint a Kárpát-medencében és a nagyvilágban élő magyar fiatalok közti kapcsolatok építésére”.

 

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top