Connect with us

Balesetek

Busszal ütközött a Budapestre tartó Eurocity, halálos áldozatok is vannak

Autóbusszal ütközött a Prágából Budapestre tartó 279-es Eurocity vonat csütörtök délután Szlovákiában, Érsekújvár közelében. A balesetnek legkevesebb négy halálos áldozata és öt sérültje van – írta a Napunk.sk.

A baleset egy sorompós, fényjelzéssel is ellátott vasúti átkelőnél történt az Udvardi úton. A helyszíni jelentések szerint az ütközés kettészakította a buszt, ami felborult és kigyulladt. A mozdony szintén lángra kapott.

A szlovák vasúttársaság, a ZSSK megerősítette, hogy a vonaton körülbelül száz utas tartózkodott. A mozdony a cseh České dráhy vasúttársaság tulajdonában van, és a mozdonyvezető is a cseh vasút alkalmazottja.

A vonat utasait kimenekítették, a ZSSK pótlóbuszokat rendelt számukra Párkányig. Több mentőautó és három mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, egy súlyos sérültet a pozsonyi Kramáre kórházba szállítottak. A baleset helyszínre tart Matúš Šutaj-Eštok szlovák belügyminiszter és Rastislav Polakovič rendőrfőkapitány-helyettes is.

A Mávinform azt közölte, hogy a baleset miatt a Pozsony-Párkány felől érkező Eurocityk csütörtök esti érkezése bizonytalan. „Az elsődleges információk alapján a balesetben több ember is életét vesztette, a magyar vasúttársaság részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozói számára” – írták.

Continue Reading

Ajanlo

To Top