Connect with us

Egyéb

Jó hírt kaptak 214 ezer forintnál kevesebből élők! 48 ezer forintos támogatást kaptok!

Jó hírt kaptak 214 ezer forintnál kevesebből élők! 48 ezer forintos támogatást kaptok!

Rezsitámogatást adnak a rászoruló időseknek Budapesten – jelentette be Karácsony Gergely a Facebookon.

A főpolgármester posztja szerint a jövőre, január elsejétől is egyszerűsített, könnyen elérhető formában biztosítanak évi 48 ezer forint rezsitámogatást azoknak a budapesti nyugdíjasoknak, akiknek havi ellátása nem haladja meg a 125 ezer forintot. A jövedelemhatárt itt százezer forintról emelték 125 ezer forintra.

Évi 24 ezer forint rezsitámogatásra jogosultak azok a fővárosi idősek, akiknek havi ellátása legfeljebb 125 ezer forintnál nagyobb, de nem haladja meg a 214 ezer forintot. Itt a korábbi 200 ezres határt emelték föl.

A rezsitámogatást a gáz, villany, víz, csatorna vagy távhőszámlán írják jóvá, igényelni a kerületi szociális ellátásban lehet.

A KERÜLETI ÉS A FŐVÁROSI SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSOK NEM ZÁRJÁK KI EGYMÁST, HA VALAKI MINDKETTŐRE JOGOSULT, AKKOR MINDKETTŐT MEG IS KAPHATJA.

A Fővárosi Önkormányzat által biztosított, és a Hálózat Alapítvány által lebonyolított támogatást legegyszerűbben a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálatán, vagy a Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatán lehet igényelni.

A fővárosi lakásrezsi támogatás kapcsán 21 ezer háztartás fordult az önkormányzathoz idén segítségért.

Címlapkép forrása: Getty Images

Continue Reading

Ajanlo

To Top