Connect with us

Egyéb

Rejtélyes fekete tojást talált a tanyán. Nem fogsz hinni a szemednek, mi kelt ki belőle

Mindenki számára ismerős a klasszikus csirke, amelynek fekete tollai közül néhány kiemelkedik. Azonban nem sokan hallottak arról a különleges fajtáról, amely minden szögletében koromfekete. Nem csak a tollazata, hanem a bőre, a húsa, a csőre és még a belső szervei is ebben a mély, sötét árnyalatban pompáznak. Ezt a rendkívüli madarat Ayam Cemani csirkének nevezik.

Egy ilyen egyedi megjelenés persze magas árcédulával is jár. Egy Ayam Cemani példányt körülbelül 600 ezer forintért lehet megvásárolni. Miért ennyire fekete? Ezt a sajátos színárnyalatot a csirkékben lévő egy domináns gén okozza, amely az egész testet ebben a sötét színben tündökölve hagyja.

Az Ayam Cemani nemcsak szépsége miatt lett ismert. A csirkével kapcsolatosan számos legenda is kering, köztük az, hogy misztikus erejük van. Persze, mielőtt elhinnénk ezeket a történeteket, érdemes kritikus szemmel vizsgálni a forrásokat és tényeket.

Végül, ami talán a legmeglepőbb ebben a fajtában: a csirke minden feketeségével ellentétben a vére nem fekete. De még így is, ezek a csirkék kétségkívül egyedülállóak a világon és csodálatra méltóak.

Gyönyörű, ugye?

FOTÓ: GREENFIREFARMS.COM

FOTÓ: WIKIPEDIA

FOTÓ: YOUTUBE

FOTÓ: YOUTUBE

 

Continue Reading
1 Comment

Ajanlo

To Top