Connect with us

Egyéb

Elegük lett a rendőröknek! BRUTÁLIS szigor jön: Akit gyorshajtáson kapnak elveszik az autóját a helyszínen, és a jogositványát is bevonják

Durva szigorításokat vezethet be a rendőrség: érdemes komolyan venni, az autód bánhatja

A büntetés elmaradhatatlansága lehet visszatartó erő a gyorshajtók számára Major Róbert szerint. A rendőr ezredes elmondta, hogy hatékonyabb sebesség-ellenőrzési rendszer kiépítésére lenne szükség és a bírságok mértékét is meg kéne emelni annak érdekében, hogy csökkentsük a az árpád hídi balesetekhez hasonló esetek számát.

A megsokasodott extrém közúti kihágások apropóján Major Róbert rendőr ezredes volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és kezdésként górcső alá vette az emberek reakcióját. “Ha valamilyen nagyon-nagyon csúnya baleset történik, akkor a közvélemény a törvények szigorítását kezdi el követelni. Rosszak a törvények, nem sújtanak le kellő szigorral, ezt szoktuk mondani, miközben a jelenlegi jogi környezet megfelelő, nincs olyan jogszabály, hogy az Árpád hídon 100 km/h fölötti sebességgel szabad közlekedni” – tette világossá.

A feladat tehát az szerinte, hogy a meglévő szabályokat kell betartatni a járművezetőkkel. “Ennek van egy rendészeti oldala. Nyilvánvalóan a rendőrségnek komoly feladata, hogy a közlekedési szabályokat betartassa. Ugyanakkora közlekedésbiztonsági helyzet problémáit nem szabad a rendőrség nyakába varrni. Ez egy össztársadalmi feladat. A járművezetők sajnos nagy százalékban nem fogadják el azt, hogy a közlekedés egy veszélyes üzem. Márpedig azok a vezetők, akik semmibe veszik a saját kötelezettségüket, és azt gondolják, hogy nekik csak joguk van, azok teremtenek ilyen veszélyes helyzeteket” – ecsetelte.

Continue Reading

Ajanlo

To Top