Connect with us

Egyéb

Pokoli idővel indul a szeptember: 15 vármegyére adtak ki riasztást! Ezt nem tesszük zsebre!

Mintha nem is az ősz kezdődne el…

Pokoli idővel indul a szeptember: 15 vármegyére adtak ki riasztást! Ezt nem tesszük zsebre!

Bátran kijelenthetjük, hogy az augusztus pokoli meleg volt. Ám vasárnap beköszöntött a szeptember, így naivan azt is gondolhatnánk, búcsút inthetünk a  kánikulának. Azonban ez sajnos egy ideig nem így lesz. Az ősz első napján is nagyon meleg időre számíthatunk, kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, a hőmérséklet pedig 32 és 36 fok között tetőzik – olvasható a Köpönyeg legfrissebb előrejelzésében.

Tovább tombol a hőség

Hétfőn, szeptember 2-án folytatódik a napos és meleg időjárás, a hőség továbbra is kitart. A hőmérséklet helyenként akár 37 fokig is emelkedhet, forróság lesz!

Kedden, szeptember 3-án is napos időre számíthatunk, csak néhol zavarhatja meg kevés fátyol- és gomolyfelhő. Csapadék nem várható, a légmozgás mérsékelt marad. Délutánra a hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

Szerdán, szeptember 4-én ugyancsak a napos idő dominál majd, néhol gomoly- és fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen, de csapadék kialakulása nem valószínű továbbra sem, folytatódik az aszály. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, nem lesz jelentős szél. A maximum 34 és 38 fok között várható, tovább tombol a hőség.

Szinte az egész országra riasztást adtak ki

A HungaroMet Nonprofit Zrt. 15 vármegyére citromsárga riasztást adott ki a hőség miatt. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat. Mutatjuk térképen az érintett vármegyéket:

Időjárás hőség kánikula meleg riasztás
Négy vármegye kivételével mindenhova riasztást adtak ki Fotó: met.hu
Continue Reading

Ajanlo

To Top