Connect with us

Egyéb

Le kell venni egyre több iskolában a hagyományos órát, mert képtelenek leolvasni a gyerekek

Le kell venni egyre több iskolában a hagyományos órát, mert képtelenek leolvasni a gyerekek

Egyre több iskolában kényszerülnek arra, hogy lecseréljék a hagyományos, analóg órákat, mert a diákok már nem tudják leolvasni róluk az időt. Ez a változás jól mutatja, mennyire átalakul a világunk, ahol a fiatalok már inkább digitális eszközökhöz szoktak hozzá.

Az iskolákban most arra törekszenek, hogy a tantermekben digitális órákat helyezzenek el, mivel ezekről a gyerekek könnyebben meg tudják állapítani, mennyi idő áll még rendelkezésükre a vizsgák befejezéséhez. A fiatalok számára az idő múlásának érzékelése leginkább a számítógépek és okostelefonok kijelzőin keresztül történik, ezért a hagyományos óra használata egyre inkább háttérbe szorul.

Emellett egyre inkább megfigyelhető, hogy a modern technológia miatt a gyerekeknek egyre nehezebb megtanulniuk az olyan alapvető készségeket, mint például a ceruza vagy toll megfelelő fogása és használata. Az ilyen egyszerűnek tűnő feladatok is már nagyobb kihívást jelentenek számukra, mert a digitális eszközök használata nem igényli ugyanazokat a finom mozdulatokat.

A fiatalok számára sokkal könnyebb egy tabletet kézbe venni, és azon játszani, mint megtanulni a kézírás alapjait. Ennek következtében azok a készségek, amelyek a ceruzával vagy tollal való íráshoz szükségesek, egyre kevésbé fejlődnek ki. Az idősebb generáció számára mindez olyan, mintha egy sci-fi világba csöppentünk volna, amely bizonyos értelemben veszélyeztetheti a hagyományos emberi képességeket.

A gyerekeknek meg kell tanulnia a hagyományos óra ismeretét. Ha egyetértessz oszd meg ezt a cikket!

 

Continue Reading

Ajanlo

To Top