Connect with us

Egyéb

Váratlanul hazamentem a munkából délben: 52 évesen kellett ráébrednem, hogy addig talpig becsületesnek hitt férjem milyen titkot rejteget:

Egy átlagos hétköznap volt, amikor haza kellett mennem ebédidőben, mert otthon felejtettem egy fontos iratot. Semmi különleges nem volt a napban, csak gyorsan akartam visszamenni a lakásba, hogy elvegyem az iratot, és már induljak is vissza dolgozni. Ahogy kinyitottam az ajtót, furcsa motozást hallottam. Meglepődtem, hiszen János, a férjem, ilyenkor általában dolgozik.

A nappali ajtaján belépve azonban egy teljesen váratlan jelenet fogadott: János ott állt egy szál nadrágban, hirtelen próbálva magára rángatni az ingét. Először azt hittem, valami baj van, de hamar világossá vált, hogy nem más rejlik a háttérben, mint egy jó ideje tartó titok.

Megdermedtem. Nem volt ott senki más, de az érzés, hogy valami nincs rendben, teljesen eluralkodott rajtam. Kérdőn néztem rá, mire végül bevallotta: már egy éve nem dolgozik napi 8 órában, mint ahogy én azt hittem. Kiderült, hogy csak napi 4 órát tölt munkával, a maradék időt pedig otthon heverészve, tévézve tölti. Minden nap ugyanígy zajlik, míg én teljes napokat töltök a munkahelyemen, János pihenéssel, lustálkodással telíti az idejét.

Egy világ dőlt össze bennem. Eddig talpig becsületesnek hittem a férjemet. Még csak nem is a lustaság volt az, ami igazán megrázott, hanem az, hogy mindezt elrejtette előlem. Én soha nem sejtettem, hogy János már jó ideje így él. Hónapok óta azt hittem, hogy ugyanazt a munkatempót követi, amit azelőtt, miközben ő kényelmesen kihasználta a felszabadult órákat, és sosem szólt nekem erről.

Az agyam lázasan dolgozott: vajon miért nem mondta el? Miért titkolta, hogy sokkal több ideje van magára, míg én azt gondoltam, mindketten egyformán küzdünk a napi terhekkel? Az elmúlt egy évben, amikor fáradtan hazaértem, és ő mosolyogva várta, azt hittem, egyszerűen csak energikusabb. A valóságban viszont ő délutánonként pihent, míg én napi 8 órában dolgoztam.

Most itt vagyok, 52 évesen, és azon tűnődöm, vajon ez volt-e a házasságunk nagy titka. Vajon megbocsátható-e, hogy a férjem “lustálkodott”, miközben én tovább hajszoltam magam? Vagy én vagyok az, aki túldolgozom magam, és János csak azt az életet éli, amit megérdemel? Talán ő az, aki jobban érti, hogyan kell élvezni az életet, míg én munkamániás lettem?

Nem tudom, merre tovább. Most két út áll előttem: vagy elfogadom, hogy János csak máshogy éli az életet, mint én, és megtanulok vele élni, vagy változtatok, és olyan valakit keresek, aki ugyanazokat az értékeket osztja, mint én.

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top