Connect with us

Kert

Nem érdemes szenvedni a falra szerelt bojlerrel, így sokkal praktikusabb és az élettartama is megnő!

Nemrég egy dél-magyarországi nyaralásom alkalmával figyeltem fel egy olyan bojlertelepítési módszerre, amely jelentősen megkönnyíti a mindennapokat. Ahelyett, hogy a nehéz bojlert a falra vagy a mennyezet alá szerelnék, ahogy azt sokan megszoktuk, itt a bojler egyszerűen a padlón állt egy speciálisan kialakított tartón. Elsőre talán furcsának tűnhet ez a megoldás, de gyorsan rájöttem, milyen praktikus és előnyös lehet ez a módszer.

Sokan most talán arra gondolnak, hogy ez a megoldás csak kisebb bojlereknél használható, és ez részben igaz is. Azonban a kisebb kapacitású vízmelegítők számára tökéletes ez az elhelyezés. Saját tapasztalatom is van: nemrég telepítettem egy kisebb tartalék bojlert a mosogató alá, és a szekrény alján elhelyezve tökéletesen működik.

Miért érdemes inkább a padlóra helyezni a bojlert?

Amikor megkérdeztem a szállásadót, miért választotta ezt a módszert, több fontos szempontot említett:

  1. Hosszabb élettartam és könnyebb karbantartás: A hagyományos falra szerelt bojlereknél az élettartam általában 2-3 év folyamatos használat után csökken. Amikor egy bojler meghibásodik, a leszerelés és újratelepítés nemcsak időigényes, de költséges is. Ha a bojler a padlón áll, sokkal könnyebb hozzáférni és karbantartani, így a szerelési munkálatok is egyszerűbbé válnak.
  2. Biztonságosabb elhelyezés: Egy nehéz, 200 literes bojler, ha a falra van szerelve, idővel megereszkedhet. Ez történt egy rokonommal is, akinek falra szerelt bojlere majdnem leszakadt. A szakembert ki kellett hívni, hogy újra rögzítse a bojlert. Ha a bojler a padlón áll, ez a probléma teljesen elkerülhető.
  3. Esztétikusabb megjelenés: A padlón álló bojler kevésbé feltűnő, hiszen a csövek és a vezetékek is a padló mentén helyezkednek el, így sokkal rendezettebb és letisztultabb a helyiség kinézete. Emellett felszabadul a falon lévő hely, ahol más tárolók vagy kiegészítők is elhelyezhetők.

Hogyan készül egy ilyen bojlerállvány?

A szállásadóm elárulta, hogy a bojlerállványt helyi mesterek készítették el. Mindössze 30 perc munkára volt szükség: egy hegesztő gyorsan összerakta, majd fehér festékkel lefújták, és állítható lábakat szereltek rá egy bútorboltban vásárolt alkatrészekből.

Van néhány elektromos kérdés is, például egy padlón lévő elosztóval kapcsolatban, de összességében a megoldás jól átgondolt és hatékony.

Összegzésül, a padlóra helyezett bojler számos előnyt kínál: könnyebb hozzáférés, hosszabb élettartam, biztonságosabb használat és esztétikusabb megjelenés. Tehát ha te is gondolkodsz a bojler telepítésén, érdemes megfontolnod ezt a módszert!

Te mit gondolsz erről a telepítési módszerről? Oszd meg velünk véleményed a kommentekben!

Continue Reading

Ajanlo

To Top