Connect with us

Pénzügy

Ingyen csináltathat szemüveget – Bejelentették a részleteket, több százezer Magyar juthat ingyen szemüveghez!

Ingyen csináltathat szemüveget – Bejelentették a részleteket, több százezer Magyar juthat ingyen szemüveghez!

Magyarországon a dolgozóknak és nyugdíjasoknak számos lehetősége van arra, hogy ingyen vagy nagy kedvezménnyel készíttessenek egészségügyi szemüveget. Az alábbiakban összefoglalom a legfontosabb információkat ebben a témában:

  1. Munkahelyi Szemüvegtámogatás: Azoknak a dolgozóknak, akik napi 4 óránál többet töltenek a számítógép monitorja előtt, a munkáltató köteles biztosítani a szemüvegkészítést. Az SAP Hungary például 15.000 Ft-tal járul hozzá a szemüvegkészítés költségeihez, ha látáskárosodást diagnosztizálnak. A monitorszűrő szemüvegek esetében is kötelező a szakorvosi felírás. A munkaadók adómentesen téríthetik meg a védőszemüvegek költségeit, mivel ezek munkavédelmi eszközöknek minősülnek​​.
  2. Kékfény-szűrős Monitor Szemüveg: A 50/1999. (XI. 3.) EüM rendelet alapján azoknak a dolgozóknak, akik irodai munkát végeznek, ingyenesen igényelhetnek kékfény-szűrős monitor szemüveget. Ez különösen fontos lehet azok számára, akik intenzíven használják a számítógépet és panaszkodnak fejfájásra vagy szemszárazságra. A szemüveg igényléséhez szükséges lehet egy szemészeti vizsgálat​​.
  3. Védőszemüveg Juttatás: A képernyő előtti munkavégzéshez használt védőszemüveg adómentes juttatásnak számít. Fontos megjegyezni, hogy ha a munkavállaló egyébként is visel szemüveget, a szemüveg árát nem lehet adómentesen elszámolni, hanem egyes meghatározott juttatásként adózik​​.

Ezek a lehetőségek elsősorban a dolgozók számára érhetők el, azonban a nyugdíjasok számára is vannak kedvezményes szemüvegvásárlási lehetőségek, bár ezek részleteit külön kellene megvizsgálni az adott optikai üzleteknél vagy egészségügyi intézményeknél.

A fenti információk alapján látható, hogy Magyarországon több lehetőség is van a dolgozók és nyugdíjasok számára, hogy ingyen vagy jelentős kedvezménnyel jussanak egészségügyi szemüveghez, különösen azok számára, akik hosszú időt töltenek a képernyő előtt.

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top