Connect with us

Egyéb

Drasztikus időjárás-változás várható !Visszatér a nyár ,jön a 30 fok !Ekkor érkezik!

Drasztikus időjárás-változás várható !Visszatér a nyár ,jön a 30 fok !Ekkor érkezik!

A hétvége előtt drasztikus időjárás-változás várható, állítják a meteorológusok. Október 20-án a délkeleti országrészben akár 30 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. A rendkívüli melegedés okairól Vaszkó András meteorológussal beszélgettünk.

Hihetünk a szemünknek? Valóban 29 Celsius-fok lesz pénteken?

  • Szerintem még ennél is magasabbra kúszhat a hőmérő higanyszála, akár 30 fokot is mérhetünk, ami jóval meghaladja a 2019-ben, Adonyban felállított 26,9-es rekordot. Úgy látjuk, hogy ez a csúcsérték az ország nagy részén megdőlhet.

Mi okozza ezt az időjárási anomáliát?

  • Nyugat-Európa felett egy nagyon erős ciklon alakult ki. Ennek a keleti oldalán nagyon meleg, afrikai eredetű levegő áramlik be a Kárpát-medencébe. Természetesen nem ez az első alkalom, hogy ilyen időjárási helyzet alakul ki, de ennek a ciklonnak most különösen nagy az energiája, és nagy mennyiségű afrikai légtömeget toloncol felénk. Ezért lesz erős a déli szél is. Csütörtökön északkeleten még sok lesz a felhő, zápor, de ott is kisüt a nap, feltámad a déli szél, és országszerte hirtelen nagyon melegedni kezd, 24 fok is lehet. Pénteken még több meleg levegő érkezik, ekkor lehet akár 29-30 Celsius-fok is, ami igazán szokatlan október második felében.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/drasztikus-idojaras-valtozas-varhato

Continue Reading

Ajanlo

To Top