Connect with us

Életmód - Egészség

Székrekedést diagnosztizálták a fiamnál, 24 óra múlva szervezhettem a temetését….

Székrekedést diagnosztizálták a fiamnál, 24 óra múlva szervezhettem a temetését….

A tinédzser fiút, Jack Dunn-t olyan erős hasfájással vitték kórházba, amely miatt már járni sem volt képes. Az orvosok számos vizsgálatot elvégeztek nála, hogy kiderítsék, mi lehet a probléma oka.

 

Nem sokkal később egyszerű székrekedést állapítottak meg a fiúnál. Adtak neki némi hashajtót, majd hazaküldték, anélkül, hogy észrevették volna, Jack problémája ennél sokkal súlyosabb.

Csupán 24 órával a kórházból való elengedés után a fiút édesapja holtan találta az ágyában. 

A szülők elmondása szerint Jack-nél hasi UH-ot is végeztek, hogy kizárják a vakbélgyulladás gyanúját.

“A sürgősségire vittük őt és teljes mértékben megbíztunk az orvosokban, hogy elmondják majd nekünk, mi lehet a gond. Annyira fájt neki, hogy már képtelen volt rendesen járni. UH vizsgálatot is végeztek nála, ám az semmit nem mutatott ki. Az orvosok úgy vélték, hogy csupán egy rossz székrekedésről van szó.” – mesélte Jack édesapja.

Sajnos az orvosok nem fedezték fel Jack háttérben meghúzódó egészségügyi problémáját időben. Kiderült, hogy Jack-nek ketoacidózisa volt, amely a zsírsavakból keletkező ketonok miatt alakul ki és jellmezően 1-es típusú (fiatalkori) cukorbetegségben fordul elő.

“Amikor Jack-nek nehézlégzése volt, az orvosok azt hitték, hogy csak ideges a kórház miatt, pedig valójában a ketoacidózis miatt volt.”

 

“Életem legszörnyűbb pillanata volt, amikor a fiamat holtan találtam az ágyában. Úgy gondolom, hogy Jack még mindig élne, ha néhány egyszerű vizsgálatot még elvégeztek volna rajta.”

Ha a ketoacidózisra fény derül, akkor az állapotot szépen kezelni lehet inzulin és megfelelő gyógyszerek adásával.

Az állapot egyéb tünetei között szerepel a fáradtság, zavart tudatállapot, szokatlan szomjúság, szapora légzés és gyakori vizeletürítés is.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/szekrekedest-diagnosztizaltak-a-fiamnal-24-ora-mulva-szervezhettem-a-temeteset/

Continue Reading

Ajanlo

To Top