Meg fogom tenni.

 

52 éves vagyok a férjem is pont ennyi és megbolondult az biztos. A boltban, ahol dolgozik egyik új kolléganővel melegedett össze. Erre szokták azt mondani, hogy nem kicsit.

 

Azt hittem velem ez nem fordulhat elő, de a férjem még rám haragszik. Azt mondogatja mindenről én tehetek, nem vagyok elég vékony, nem vagyok elég szép, nem vagyok elég izgalmas. Mégis mit gondolt 52 évesen legyek modellalkatú, mint az új nője Kriszti, aki 10 évvel fiatalabb nálam és alig 55 kiló. Ez a viszonya tart már vagy fél éve.

 

Férjem eljutott arra a pontra, hogy a negyvenes barátnővel folytatná az életét. Közölte is, hogy tulajdonképpen ő látni sem akar engem. Igen ám, de a lakásunk az bizony csak az enyém. Szegény nagyikámtól örököltem még lánykoromban és ebben élünk már 30 éve. Eleinte hallani sem akartam arról, hogy én költözzek el. Azt tudtam, hogy külön kell mennünk, mert a régi életünknek vége, de nem akartam kidobni őt, bármennyire fájt is, amit tett. Hónapokig nem láttam csak pár percre, amikor hazaért, csak hallottam, hogy a kisszobában motoz esténként. Utáltam mindenért, de nem tudtam elzavarni.

 

Aztán mondom, fél év után valami megváltozott. Nőnapon virággal jött Zoli el sem hittem, hogy nekem hozta. És szépen lassan minden megfordult. Időben járt haza, a esténként bevásárolt ott a munkahelyén és hazahozta a holmit kocsival. Aztán volt benne annyi, hogy elém állt és mindent bevallott. Kiderült Kriszti mással is udvaroltatott magának és végül összeköltözött azzal, akinek volt saját lakása, őt pedig dobta.

 

Zoli kimondta mindent megbánt és engem szeret, és velem akar élni. Én pedig itt állok egy óriási gond közepén,ugyanis előbukkant ebben a pokoli 6 hónapban a régi általános iskolai szerelmem, aki a közelben él egy kis kertes házban. Elvált férfi Karcsi és nagyon kedves. Még csak egyszer jártam nála kávéztunk és semmi egyéb, de érzem nagyon tetszem neki, így hurkásan 76 kilósan is.

 

Elbizonytalanodtam: Most akkor mi tegyek? Fogadjam vissza a csalfa férjemet és felejtsem el az udvarlómat? Vagy barátkozzam tovább Karcsival? De van egy még jobb gondolatom: Mi lenne, ha esetleg majd hozzá költöznék és kiadnám a lakásomat a férjemnek, hogy legyen hol új életet kezdenie?!