Connect with us

Balesetek

Előkerült Hofi Géza utolsó Mercedese: ennyiért árulják

Előkerült Hofi Géza utolsó Mercedese: ennyiért árulják

Előkerült Hofi Géza utolsó Mercedese: ennyiért árulják

„Az élet olyan, mint a motor. Be kell rúgni” – emlékeznek még Hofi Géza örökbecsű mondására? Az idézet akár azt is mutathatná, hogy a humorista mennyire vonzódott a gépekhez, bár valószínűleg nem ez hívta életre ezt a tréfát.

Az viszont tény, hogy Hofi szerelmese volt a Mercedeseknek. A napokban pedig előkerült az utolsó, amit használt: mostani tulajdonosa egyelőre nem is hirdette meg nyilvánosan, csak egy olyan Facebook-csoportban, ahol Hofi Géza kedvelői és tisztelői vannak. Az autó 3 millió forintért keres új tulajdonost.

A kocsi Hofi Géza halála után ügyvédjéhez került

A kocsi Hofi Géza halála után ügyvédjéhez került

 

– Hat-hét évvel ezelőtt vettem és bár mondták, hogy Hofié volt, de hát hittem is, meg nem is – mondta a Mercedes C180 gazdája. – A kocsi 2000 novemberi gyártású, Hofi Géza újonnan vette. Halála után az ügyvédjéhez került, majd innen Gödöllőre, ahol elég mostoha sorsa lett, nem nagyon vigyáztak rá. Az ezt követő tulajdonostól vettem meg végül én.

Az autó gazdáját mindaddig nem is foglalkoztatta különösebben az első tulajdonos kiléte, amíg egy könyvben véletlenül meg nem látott egy képet, amin Hofi Géza az ő kocsijában ült. A rendszám ugyan még a régi volt rajta – most már az unióssal fut –, de az ügyfélkapun visszakeresve egyértelművé vált, hogy a kocsi tényleg Hofi tulajdona volt.

Az elmúlt 6 évben a Mercedes inkább második, vagy harmadik autóként szolgált, mindig volt mellette másik, céges kocsi, amit a tulaj használt. Inkább óvta, vigyázott rá, most viszont költöznek, ezért kell költöznie az autónak is. A piaci árnál kicsit magasabb ez a 3 millió forint, de ez nem véletlen: olyannak szeretnék eladni, aki a megérdemelt módon bánik majd a kocsival és tisztában van vele, mennyit ér Hofi Géza emléke.

Hofi élete első Mercedesét Kádár Jánosnak köszönheti. Az autót az egyik minisztériumtól selejtezték le, az ország első emberének közbenjárása kellett ahhoz, hogy a humorista megkaphassa. Kádár még azt is elintézte, hogy a párt garázsába hordhassák szervizelni.

Hofi Géza imádta feleségét, Ildikót

Hofi Géza imádta feleségét, Ildikót

 

– A Merci még a fának is másképp megy – mondogatta gyakran a humorista, és minden barátja tudta, hogy mennyire imádja a márkát. A Pusszantás mindenkinek című könyvben Kovács Erzsi énekesnő arról mesélt, hogy Hofi imádta a száguldást, a Mercedes pedig bírta. Sőt úgy látta, a Merci közvetlenül a család után következett Hofinál a szerettek sorában, imádott nyaralója csak a harmadik volt.

A kocsit a piacinál kicsit magasabb áron árulják

A kocsit a piacinál kicsit magasabb áron árulják

 

Hofi Géza özvegye, Ildikó még 2006-ban mesélt a Blikknek férje utolsó Mercedeséről. Ő adta el az akkor egy éves autót 34 ezer kilométerrel az órájában: mivel nem tudott vezetni, ezért nem használta volna, így nem volt értelme, hogy továbbra is csak ott álljon a háznál. Cikkünk élesítésééig nem tudtuk elérni, de a közösségi oldalra felkerült hirdetéshez két rövid szót hozzászólt:

Óh, istenem!

Csak két évig gyártották

A Mercedes C180-at 2000 és 2002 között gyártották. Újkori ára 8.999.000 Ft volt, a 2 literes négyhengeres benzinmotor teljesítménye 129 lóerő volt, vegyesben 9,3 litert fogyasztott. Az autóra jellemzőek voltak a korróziós problémák a gyár által használt festék összetétele miatt.

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top