Connect with us

Egyéb

A konyhás nénit kirúgták az iskolából, mert ingyen adott ételt egy gyereknek, aki nem tudott fizetni

A konyhás nénit kirúgták az iskolából, mert ingyen adott ételt egy gyereknek, aki nem tudott fizetni

Egy iskola étkezdéjében dolgozó hölgyet elbocsátottak, miután megengedte, hogy egy diák fizetés nélkül vegyen magához ételt. Az eset nagy felháborodást keltett, hiszen a nő csupán segíteni akart a rászoruló gyermeken.

Az eset során a hölgy egy fiúval találkozott, aki nem tudott fizetni az ételéért. Az étel ára 8 dollár volt, és a hölgy arra kérte a fiút, hogy másnap fizesse ki, miután beszélt az édesanyjával. Annak ellenére, hogy a fiú másnap kifizette az ételt, a konyhai dolgozót elbocsátották.

Az iskola élelmiszer-beszállítója azzal indokolta a döntést, hogy a hölgy megszegte a pénzkezelési eljárásokat, az iskola politikáját és a szerződéses szabályokat azzal, hogy engedély nélkül adott ingyen ételt. A diákok és az iskola dolgozói kiálltak a konyhás néni mellett, akit igazságtalannak tartanak a kirúgása miatt.

Az elbocsátott hölgy öt évig dolgozott a cégnél, és állítása szerint közvetlen felettese utasításait követte. A történtek ellenére sem rendezett jelenetet, mivel a cég éppen az iskolával való szerződéshosszabbításért versengett. Két korábbi munkatársa is benyújtotta felmondását tiltakozásul, és az iskolai közösség többi tagja is teljes mellszélességgel támogatja őt.

Ez az eset jól mutatja, hogy a szabályok betartása mellett is fontos az emberség és az empátia, különösen, ha gyermekekről van szó. Az emberek többsége szerint a hölgy helyesen cselekedett, amikor segített a rászoruló diáknak, és az iskola döntése erősen megkérdőjelezhető.

Forrás: minden-egyben.com

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top