Connect with us

Egyéb

Ma este életbe lép a vörös kód a nagy hideg miatt! Ilyen hidegre számíthatunk:

Fotó: M1 (illusztráció)

Magyarországon beköszöntött a tél, az előrejelzések szerint jelentős lehűlés várható. Egy markáns hidegfront érkezik, mely országszerte érezhető lesz, a mediterrán ciklon által hozott csapadék után fagyos levegő árasztja el a térséget. A meteorológiai szolgálatok szerint a következő két hétben rendkívül hideg időjárásra kell számítani, amely különösen a sarkvidéki légtömeg elmozdulása és a poláris örvény gyengülése miatt következik be.

A Részletek:

Kedd: Reggelre -5 és -12 fok közötti hideg várható, leginkább északon. A szél mérséklődik, de a Tiszántúlon még erős lökések lehetnek. A napközbeni maximumok -5 és +1 fok között alakulnak, este pedig a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég.

Szerda: Igen hideg reggel várható, -10 és -15 fok között, északon akár ennél is hidegebb lehet. Napközben derült idő lesz, maximumok -2 és +2 fok között.

Csütörtök: Újabb felhőtakaró és enyhébb léghullámok érkeznek, a hajnali hőmérsékletek -5 és -10 fok között alakulnak. Napközben erősen felhős lesz az ég, a szél délután nyugatról élénkül meg.

A lehűlés különösen az északi, szélvédett helyeken lesz érezhető, ahol az értékek akár a -15 fokot is elérhetik. A meteorológiai szolgálatok vörös kódot adtak ki a nagy hideg miatt, ezért a lakosságot fokozott óvatosságra intik, különösen a hidegérzékenyeknek és az idősebbeknek ajánlott óvatosnak lenniük ebben az időszakban.

Borítókép: illusztráció

 

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top