Connect with us

Egyéb

Így szabadulj meg a tyúkszemtől örökre

Így szabadulj meg a tyúkszemtől örökre

Így szabadulj meg a tyúkszemtől örökre

Hirdetés

A fokhagyma nem csak a konyhában, de a népi gyógyászatban is egy nagyszerű fűszernövényként szolgál, már őseink is ismerték csodatevő hatását. Arról azonban kevesen tudnak, hogy miért tegyünk fokhagymát a sebtapaszra!

A fokhagyma régi ismerősünk, sokan szeretjük, mások irtóznak a szagától is, de még azok is hallottak számos jó tulajdonságáról, sokrétű gyógyhatásáról. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a szagos gerezdekről.

Hirdetés

A fokhagyma antioxidánsai immunerősítő tulajdonságúak, hatásosak a különböző baktériumok, vírusok és bélfertőzések leküzdésében, ezért hatékony fegyver a megfázásos, köhögéses és légúti megbetegedések elleni harcban. A növény e tulajdonságát már a középkorban élő francia papok is ismerték, a pestisjárvány terjedése ellen vetették be.

A fokhagyma számos mikroorganizmus ellensége is, közismert a parazitaellenes hatása. Segít a herpeszvírus és a Candida gomba leküzdésében, továbbá jó féregűző szer. Ezenkívül csökkenti a menstruációs görcsöket, a gyomor és bélpanaszokat. Megbízható források szerint a prosztatarák kialakulásának megelőzésében is szerepet játszik.

Miért tegyük sebtapaszra?

Ha szemölccsel vagy tyúkszemmel küzdünk, akkor a fokhagymás sebtapasz tökéletes megoldást jelent. Egyrészt fillérekbe kerül, másrészt pedig természetes gyógymód. Egy gerezd fokhagymát zúzzunk össze és tegyük a sebtapaszra a képen látható módon. Tegyük az érintett felületre egy teljes éjszakára és meglátjuk majd nagyon rövid időn belül a tyúkszem és a szemölcs a múlté.

Hirdetés

Ugyanígy alkalmazható gyulladásos, gombás, fertőzéses területeken, egy dologra figyeljünk, hogy nyílt sebbe közvetlenül ne alkalmazzuk, csak úgy, hogy alá egy géz lapos fedést biztosítunk. Ez azért szükséges, mert erős anyagokat tartalmaz, amelyek égő, bizsergő érzést okozhatnak a nyílt sérüléseken.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés

document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

A cikk forrása: MagyarokKlubbja.com

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top